Introducing: JimmyKe

18-04-2011 @ 21:34

Het nieuwe album van de Belgische zanger JimmyKe is vrijdag 1 april gelanceerd in een bomvolle Alphorn in Maaseik. Tijdens de spectaculaire show van JimmyKe werd het uitzinnige publiek getracteerd op de 12 nieuwe tracks die op het album staan. JimmyKe is een echte feestzanger, die bovendien ook bekend is als presentator op radio en TV.

Frans Bauer heeft veel te danken aan deze kleine grote man. Als voorzitter van de Belgische fanclub had JimmyKe een groot aandeel in het succes van Frans Bauer in het Vlaamse land. Het was dan ook Frans Bauer die de grote inspiratie is geweest voor JimmyKe om zelf ook de microfoon ter hand te nemen.
Jimmyke houdt zelf van een feestje, en de grootste feesthits uit het verleden behoren dan ook tot zijn repertoire. Maar daar bleef het niet bij. In 2010 ging JimmyKe in België samen met het team van TVEllef aan de slag om een album met volledig eigen titels te kunnen uitbrengen.

Ondertussen ging JimmyKe ook aan de slag als radiopresentator. De Limburgse Top Ellef wordt wekelijks door hem gepresenteerd, op diverse lokale radio en TV zenders in zowel Nederlands als Belgisch Limburg. Ook het muziekprogramma Sterrenpalet (o.a. TV Oranje) wordt sinds 2011 door JimmyKe gepresenteerd.

Na een jaar hard werken, schrijven en produceren was het album in april 2011 klaar. Het album kreeg de titel Dansen naar geluk, waarvan de single Come on Let´s Dance gelijktijdig uitgebracht werd. De CD presentatie was een hoogtepunt uit de prille carriére van deze sympathieke Belg. JimmyKe zelf werd verrast met een levensgroot portret van hem en zijn dochtertje, naar aanleiding van het lied ‘Dezelfde ogen’. Als klap op de vuurpijl kreeg hij de erepenning van de gemeente uit handen van de twee Schepenen van Maaseik. Een teken aan de wand dat hij in zijn eigen gemeenschap nu al op handen gedragen wordt.

Met zijn onmiskenbaar Belgische tongval valt JimmyKe echter ook in Nederland in de smaak. De twaalf tracks zijn een combinatie van feest- en stemmingsnummers, maar ook enkele prachtige sfeernummers completeren het album.

http://www.jimmyke.be/
(multidisk)