Twirus presenteert het Twitter jaaroverzicht van 2010

22-12-2010 @ 16:47

Twirus presenteert het Twitter jaaroverzicht van 2010. Waar wordt het meest over getwitterd? 2010 was het jaar van Geert Wilders en Joran van der Sloot, van The Voice Of Holland en Oh Oh Cherso.  

Ook TV is een populair twitter onderwerp, en ondanks dat #tvoh pas in de 2e helft van 2010 losbarstte, was het zelfs over het gehele jaar het meest besproken onderwerp. Regelmatig werden de wereldwijde Trending Topics bevolkt door de verschillende kandidaten.

Door de afstraffing bij de Tweede Kamer verkiezingen en hun sleutelrol bij de formatie (denk aan #dedeur) staat CDA bovenaan de Politiek Top10.

De hashtag #durftevragen is dé tag om te gebruiken als je een vraagt hebt. Veel tweeps hebben een aparte #durftevragen stroom open staan om op deze tweets te antwoorden, ook als het (nog) geen twittervrienden zijn. Klagen kunnen Nederlanders ook goed, vandaar dat #fail ook jaarlijks terugkeert. Op de 3e plaats staat de tag #ff van Follow Friday waarmee men followers attendeert op andere interessante tweeps. Toch zijn er ook steeds meer tweeps die de Follow Friday links laten liggen omdat ze het geen toegevoegde waarde vinden hebben. Deze drie tags zijn overigens niet in de lijsten van Twirus te vinden. Door het permanente karakter is er niet echt van een trend sprake, en daarom stelde een meerderheid van de Twirus gebruikers het op prijs dat deze uit de lijst gingen. Op de jaarlijst horen ze echter wel thuis.

De grootste events van 2010 waren het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika (#wk2010) en de Tweede Kamer verkiezingen (#tk2010).

3FM leidt het lijstje van meest genoemde media, mede het gevolg van het feit dat de belangrijkste Radio 3FM DJs ook actieve twitteraars zijn.

Tot slot leek het Twirus interessant om te zien welke onderwerpen het meest slecht in het nieuws waren. Daarvoor hebben ze een #fail Top5 gemaakt.

 

  Tech  Hashtags Events  Media  #fail
1 iPad  #durftevragen WK2010  3FM  NS
2 Facebook  #fail TK2010  RTL  T-mobile
3 Apple  #ff Sinterklaas  Telegraaf  KPN
4 Hyves  #tvoh Formatie  NRC  TNT
5 Blackberry  #twexit Lowlands  NOS  UPC
6 HTC  #wk2010      
7 Windows  #tk2010      
8 Tweetdeck  #dwdd      
9 Linkedin  #penw      
10 Samsung  #3fm      


meer info:
bron: http://nl.twirus.com/details/blog/716/