The History of Hardcore presents... The Dreamteam

29-09-2004 @ 21:33

Voor het eerst sinds jaren laten de vier leden (Buzz Fuzz, Dano, Gizmo & The Prophet) van ‘The Dreamteam’ weer van zich horen. Voor iedereen die geinteresseerd is in het ware verhaal achter de DJ’s komt de nieuwe compilatieserie ‘the History of Hardcore’ als geroepen.

In vier bijzondere documentaties op CD & DVD zal iedere DJ zijn eigen versie vertellen over de opkomst, succes en ondergang van een legendarisch DJ collectief. Hun ‘all-time favourites’ gemixt op een geweldige CD ondersteund door een bonus DVD met veel interviews, exclusief home-video materiaal en nooit eerder vertoonde beelden van oude optredens maken van deze serie een veelzijdig en uniek product dat in geen enkele collectie mag ontbreken.

De serie ‘the History of Hardcore’ is een historisch overzicht op CD & DVD dat de grondleggers van Hardcore op een bijzondere manier in beeld brengt. De geschiedenis van Nederlands populairste muziekstroming ooit zal worden herleeft door het uitbrengen van The Dreamteam in een unieke serie van 4 CD/DVD releases. Buzz Fuzz, The Prophet, Dano en Gizmo waren in het begin van de jaren 90 de eerste echte superster DJ’s van Nederland en trokken als DJ collectief hele sporthallen vol tijdens de eerste grote raves. Door het wereldwijde succes van hun albums kregen de DJ’s van over de hele wereld aanvragen om te draaien en brachten zo de Nederlandse hardcore sound op grote schaal aan de man.

Toen de media rond 1998 hardcore dood verklaarde leek het er even op dat de liefhebbers moesten uitwijken naar andere stijlen zoals Trance en Hardhouse, maar anno 2004 is de scene weer springlevend en worden de oude hardcore muziek (tegenwoordig Old School) opnieuw ontdekt door een nieuwe generatie jongeren. “Ik denk dat de nieuwe generatie vroeger geboeid naar de verhalen over Hardcore feesten van oudere broers of zusters luisterde en ze nu eindelijk zelf de leeftijd hebben om dit te ervaren” aldus Buzz Fuzz.

Omdat de DJ’s ieder hun eigen verhaal en ervaringen hebben werd hun gevraagd een speciale mix te maken met die muziek die belangrijk is geweest tijdens hun carrière. De klassiekers, exclusieve remixen en nooit eerder uitgebracht materiaal maken van iedere CD release een collectors-item dat in geen enkele collectie mag ontbreken. De bonus DVD bevat o.a. een uitgebreidt interview met de desbetreffende deejay over “die goede oude tijd” en wordt vooral opgevuld door oude homevideo beelden uit hun prive collectie, een blik in de studio en nooit eerder vertoonde beelden van de eerste houseparties en natuurlijk The Dreamteam op het podium.

Niet alleen de fans maar eigenlijk iedereen die geinteresseerd is in het ontstaan van House en de eerste feesten zal de hele documentaire geboeid op het puntje van zijn stoel zitten. De complete ‘History of Hardcore’ serie zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de winkels. Buzz Fuzz en Dano liggen vanaf september in de schappen, Gizmo en The Prophet zijn respectievelijk vanaf begin en half oktober verkrijgbaar.

Om de releases te ondersteunen zal het concept d.m.v. een tour clubs en discotheken door heel Nederland bezoeken. Meer informatie over de DJ’s, releases en de evenementen is te vinden op de website: www.historyofhardcore.nl