Introducing: Patrick Le Duc

26-10-2010 @ 21:18

Patrick gaf me een cd’tje met al zijn demo’s tot dan toe, een stuk of 15. En wekelijks kreeg ik een mail met weer een nieuw liedje. En ze werden steeds beter. Ik merkte dat ik zijn nummers echt voor m’n plezier ging draaien. Patrick is een goeie liedjesschrijver, een goeie zanger èn een goeie gitarist. En opeens zat “Bright Lights On The Radio” in m’n mailbox, en ik wist het meteen: dat is de single die nodig is.
Ik herinner me vervolgens nog goed dat Patrick, Paskal, Sjak Zwier (gitaarbouwer te Vlissingen en al vanaf het begin bij het project betrokken is) en ikzelf bij De Vriendschap in Middelburg met elkaar zaten te brainstormen bij een plezierig hapje en dito drankje, en dat ieders enthousiasme er van af spatte. We maakten plannen over hoe op te nemen, wanneer, met wie, waar, enzovoort. Het voelde een beetje als de beginfase van BLØF, maar dan met een heleboel kennis en ervaring die we toen nog niet hadden. Laten we er iets moois van maken!

De opnamedagen in Fendal gaven mij ook de kans alvast een paar van de baspartijen in te spelen, en het was mij een eer en een genoegen om “Bright Lights On The Radio” en “Magic Whispers”, twee van mijn favoriete Patrick-songs, samen met Martijn aan de harddisk toe te vertrouwen. Dat ging met zoveel kracht en tegelijkertijd souplesse, dat het leek alsof we al jaren niks anders deden. Mooie momenten daar in Fendal.
Laatst vroeg iemand me: waarom doe je zoiets ernaast, heb je het nog niet druk genoeg? En mijn antwoord is altijd hetzelfde: ik hou ervan om iets mogelijk te maken, om iets wat er eerst nog niet was de wereld in te helpen. Dat kost eigenlijk helemaal geen moeite. Ik hou gewoon van mooie dingen maken.
” - Peter Slager

Patrick Le DucSquare Moods
release: 18.10.2010
Bestelnr CD: 900.A047.020
Genre: pop/rock

http://patrickleduc.nl/
http://twitter.com/#!/PLDNL