UC-64 neemt legendarische Glenn Miller track onder handen

01-10-2010 @ 16:45

Dance en jazz zijn wellicht niet de meest voor de hand liggende muziekstromingen om te combineren. Robbie Taylor zag het lijntje tussen de twee echter wel en komt met het verrassende resultaat "In The Mood (To Dance)", die is uitgebracht onder zijn alias UC-64.

Net als voor vele andere bekende namen uit de dance scene van nu, liggen ook de roots van Robbie Taylor in een totaal andere muziekwereld.
Al vanaf jonge leeftijd was hij een fervent liefhebber van jazz en speelde dan ook vanaf zijn 6e al vol enthousiasme saxofoon. Ondertussen groeide hij op tussen uiteenlopende muzikale namen die inmiddels worden gezien als de voortbrengers van grote klassiekers. Zo kwam muziek van artiesten als Miles Davis, Charlie Parker, Maynard Ferguson, Queen en... Glenn Miller regelmatig voorbij in het Taylor huishouden.

Toen Robbie gevraagd werd een van zijn jeugdfavorieten onder handen te nemen, dook hij de studio in om Millers' "In The Mood" onder handen te nemen. Het resultaat mag er zijn: een combinatie tussen jazz van toen en splinternieuwe dance beats, wat de legende Glenn Miller met recht nieuw leven in heeft geblazen!

Beluister en bekijk nu deze heerlijke track via deze link

Voor meer informatie: www.extendedmusic.com