Marcel Albers interim voorzitter Music Managers Forum Nederland

30-09-2010 @ 21:09

Het bestuur van het Music Managers Forum Nederland (MMFnl) heeft Marcel Albers benoemd tot interim voorzitter. De organisatie, onderdeel van het International Music Managers Forum (IMMF) met leden in 18 landen, is bedoeld als internationaal platform waar problemen en zorggebieden binnen de muziekindustrie worden besproken.

Marcel Albers is ruim twintig jaar actief binnen de internationale muziek- en entertainment industrie en ondermeer medeverantwoordelijk voor het succes van locale artiesten als: K’s Choice, Ellen ten Damme, Kraak & Smaak, Wende Snijders en Moke. Tevens was hij oprichter van onder andere de muzieklabels Double T Music Nederland, Flow Records en Brigadoon en mede oprichter van televisieproductiemaatschappij Jiskefet. In mei 2010 ontving Albers tijdens het Gala van de Popmuziek de Music Managers Award 2010 voor beste Manager met Buitenlandse Activiteiten.

Een goede artiestenmanager anno 2010 heeft het befaamde 360° model al in zich. De zoektocht naar nieuwe verdienmodellen, de complexiteit aan rechtenkwesties en de snel veranderende markt als gevolg van de digitalisering, maakt dat professionalisering en internationale samenwerking van levensbelang zijn. Het MMFnl speelt hierbij een belangrijke rol”, aldus Marcel Albers.

Het MMFnl heeft als doelstelling het creëren van een professionele standaard in artiestenmanagement en biedt een collectief platvorm in zake verplichtingen, rechten en/of andersoortige belangen naar overheid of elk ander bestuurlijk lichaam, persoon of organisatie die te maken heeft of verbonden is met de muziekindustrie.

Bestuursleden Jacco van Lanen, Ton van der Werf en Paulus Tops zullen naast Marcel Albers actief blijven binnen het MMF.

http://www.mmfnl.com/