TORI AMOS OP 21 JULI 2010 IN OPENLUCHTTHEATER BLOEMENDAAL

10-05-2010 @ 18:33

De Amerikaanse zangeres en songwriter Tori Amos komt deze zomer weer naar Nederland. Het Haarlemse Patronaat en het Bloemendaalse Openluchttheater Caprera presenteren op woensdag 21 juli een exclusief Nederlands concert van de wereldberoemde diva. Dat is echter nog niet alles, want er is deze avond een speciale gast, niemand minder dan de Engelse singer-songwriter Tom McRae!

Het indrukwekkende en sfeervolle openluchttheater aan de Bloemendaalse duinrand biedt een prachtig decor voor deze bijzondere show. Er zijn uitsluitend zitplaatsen en de voorverkoop begint zaterdag 15 mei.

Tori Amos, die in 2009 haar elfde studioalbum uitbracht, is zichzelf in de loop der jaren altijd blijven ontwikkelen. Ze vergaarde in de jaren ‘90 veel roem met krachtige nummers van achter de piano, maar liet zich op de laatste albums steeds meer als veelzijdig componist horen, waarbij ook andere instrumenten (zoals zelfs synthesizers) het uitgangspunt waren. Op haar laatste album ‘Midwinter Graces’ kwamen naast eigen composities ook haar interpretatie van winterse traditionals voorbij en in april 2010 werkte Amos samen met David Byrne en Fatboy Slim op ‘Here Lies Love’. Hier zong ze op twee tracks, waaronder een duet met Cindy Lauper.

Special guest Tom McRae kwam in 2000 met zijn titelloze debuut en werd daarmee meteen genomineerd voor de Mercury Music Prize, een van de belangrijke Britse muziekprijzen. Nog vier albums volgden, waarvan het in februari verschenen The Alphabet Of Hurricanes de laatste is. Het album laat prachtig breekbare singersongs horen, waar de luisteraar voorzichtig, als naar een gezongen gedicht, naar dient te luisteren alvorens hij door de delicate details een blijvende band met de nummers opbouwt…

TICKETS & INFO
21-07-2010: TORI AMOS
Presale: € 40,- (ex fee)
Open: 19.30 u Aanvang: 20.00 u

Locatie: Openluchttheater Caprera (Hoge Duin en Daalseweg 2, Bloemendaal)

Meer info: www.patronaat.nl , www.openluchttheaterbloemendaal.nl , www.doubleveeconcerts.nl    

VVK: via www.patronaat.nl, www.openluchttheaterbloemendaal.nl, www.ticketservice.nl en alle Primera winkels!

Tickets zijn ook verkrijgbaar tijdens openingstijden bij Patronaat, Zijlsingel 2 Haarlem.