Oudste hippieband van Nederland CCC Inc. op 5 Mei Festival Den Haag

18-04-2010 @ 21:13

Op 5 mei 2010 wordt voor de derde keer een groot bevrijdingsfestival gehouden op en bij het Spuiplein in het centrum van Den Haag. Tijdens de komende editie kunnen de bezoekers onder andere naar een uniek optreden van sixtiesband CCC Inc.

De geschiedenis van de oudste hippieband van Nederland begint in 1967. De naam is een afkorting van Capital Canal City en verwijst naar de hoofdstad van ons land, alhoewel de bandleden al snel na hun oprichting in een commune in Neerkant gingen wonen. De bekendste bandleden van CCC Inc. waren en zijn Ernst Jansz en Joost Belinfante, die later met Doe Maar tot echte tieneridolen uitgroeiden. Eind jaren '60 en begin jaren '70 was CCC Inc. uitermate succesvol in het Nederlandse clubcircuit. De formatie was zelfs de enige Nederlandse band die op het hoofdpodium van het roemruchte Kralingen Festival mocht spelen. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan bracht CCC Inc. in 2007 een box uit met 11 cd´s en een dvd. Sinds 2008 treedt CCC Inc. weer regelmatig op, waarbij ex-Doe Maar gitarist Jan Hendriks de in 1998 overleden gitarist Jan Kloos vervangt.

Algemene informatie
Tijdens het 5 Mei Festival staat er een dubbelpodium op het Spuiplein waar in totaal tien popacts uit binnen- en buitenland optreden, zoals George Kooymans, Moss, Jurk!, Bad Manners, All Missing Pieces, Rotfront en Jelle. Tegelijkertijd is in de drie zalen van het Theater aan het Spui een programma met debatten, literatuur, muziek en theater. Het 5 Mei Festival bestaat verder uit een uitgebreid sportprogramma, kinderactiviteiten en een grote festivalmarkt. Het regionale bevrijdingsfestival is gratis toegankelijk. Vorig jaar kwam meer dan de helft van de bezoekers uit steden rond Den Haag zoals Rijswijk, Delft, Zoetermeer en het Westland.

Kijk voor het volledige programma en tijdschema op: www.5meifestival.nl