Bob Geldof 17 oktober naar Muziekcentrum Vredenburg Utrecht

13-04-2010 @ 17:21

Op 17 oktober aanstaande zal legendarisch popicoon Bob Geldof optreden in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. Het concert vindt plaats in het kader van een Europeses tournee, volgend op het langverwachte nieuwe album van de Ierse muzikant, dat dit jaar uit zal komen. Geldof treedt bijna nooit op in Nederland, ook tijdens deze tour wordt slechts 1 concert in Nederland gegeven.

Bob Geldof werd bekend als zanger van The Boomtown Rats, waarmee hij met 'I Don't Like Mondays' een grote, inmiddels klassieke, hit scoorde. Met zijn humanitaire werk ontsteeg hij de status van popster. Met zijn initiatief Band Aid en het nummer 'Do They Know It's Christmas' (1985) schreef hij popgeschiedenis, door de complete top van de Britse popmuziek (o.a. Bono, Sting, George Michael) samen te laten werken voor het goede doel.

Dit werd later dunnetjes overgedaan; in de VS met 'We Are The World' (geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie), het live evenement Live Aid en het jubileum Live 8. Bob Geldof is zich gedurende zijn carriere altijd in blijven zetten voor een betere wereld, al dan niet vergezeld van andere artiesten. Hij werd hiervoor al verheven tot Ridder in de Orde van het Britse Rijk en ontving bovendien een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Recentelijk was het Bob's dochter Peaches die voor sensatie zorgde met uitgelekte naaktfoto's en vermeend heroine gebruik.