The Van Jets: glamrock\'n roll you

02-03-2010 @ 15:50

Op 29 maart komt The Van Jets met hun tweede album ‘Cat Fit Fury’, een complexe chemie van schoonheid en geweld, gitaar riffs en sterke songs, vrouwelijk en mannelijk, dat is waar The Van Jets mee spelen.

The Van Jets vertrokken voor dit langverwachte tweede album naar London. Daar doken ze met UK producer Jon Gray (The Subways, Editors, Infadels, The Kooks, etc. ) de fameuze studio ‘The Garden’ in.. Greg Gordon (Wolfmother, Jet, Soulwax) mixte het album.

De band nam eerder de EP 'Belvédère Records presents The Van Jets' op en het full album 'Electric Soldiers', waarvan menige single door de hitlijsten raasde. Ook wonnen ze in 2004 de befaamde HUMO’s Rock Rally. Met vurige edoch melodieuze glamrock\\\'n roll (een nog uit te vinden genre) zouden ze van dan af menig jeugdhuis en clubpodium in de fik steken.

Met hun stevige live reputatie deden ze vele clubs stomen en speelden ze op tientallen zomerfestivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Dour festival. Ook het buitenland bleef niet achter, met tours in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.