UITGEBREIDE PLANNEN VAN DE KAST

12-12-2009 @ 11:57

De succesvolle Friese popgroep De Kast is weer bij elkaar. De groep maakte de officiële comeback met een optreden bij de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht. De band heeft de soundtrack geschreven voor de film die gaat over de barre Elfstedentocht van 1963, 'De Hel van '63' van regisseur Steven de Jong. De film gaat op 13 december in première in WTC Expo te Leeuwarden. De titel van de eerste single is 'De Hel Foarby'.

De Kast brengt verder in 2010 in de originele bezetting met frontman Syb van der Ploeg een nieuw studioalbum uit. In dat jaar bestaat de groep ook 20 jaar. De mannen speelden de afgelopen periode al weer op speciale gelegenheden met elkaar. Dat beviel zo goed dat er al weer voorzichtig plannen voor de toekomst gemaakt werden. Het was dan ook een logische stap om in het jubileumjaar een nieuw album te gaan uitbrengen en weer te gaan toeren. 'De Hel Foarby' is de eerste nieuwe single en medio 2010 het nieuwe album.

Vanaf de zomer is de groep te zien op diverse zomerfestivals in het land en in het najaar doet de groep twintig concerten in het theater aan. "We ha d'r sin oan! Al vanaf ons reünieconcert voelt het goed en hebben we er weer zin in. We zijn met allemaal nieuw materiaal bezig en ieder van ons heeft nog songs liggen die, blijkt nu, eigenlijk geschreven zijn voor een nieuw Kast-album: dat is leuk!", aldus de leden van De Kast.

http://www.dekast.nl