Nieuwe website European Border Breakers Awards online

30-11-2009 @ 13:38

Stemprocedure voor Public Choice EBBA van start

30 November is de vernieuwde website van de European Border Breakers Awards (EBBA) live gegaan en start de online stemming voor de Public Choice EBBA. Uit de 10 EBBA winnaars kiest het Europese publiek de populairste debuterende act van Europa.

The European Border Breaker Awards belonen artiesten die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen, maar binnen Europa, met hun internationale debuutalbum. Ze worden uitgereikt door de Europese Commissie in samenwerking met de European Broadcasting Union (EBU). De winnaars voor 2010 zijn Milow (BE), Charlie Winston (GB), Peter Fox (DE), Soap&Skin (AT), Kerli (EE), Jenny Wilson (SE), Buraka Som Sistema (PT), Sliimy (FR), Esmée Denters (NL) en Giusy Ferreri (IT).

De vernieuwde website www.europeanborderbreakersawards.eu bevat alle informatie over de EBBA’s en de winnaars. Dit jaar zal één van de 10 winnaars door het Europese publiek worden verkozen tot populairste debuterende Europese artiest van 2010. Het publiek kan vanaf vandaag tot het eind van dit jaar online stemmen op: www.europeanborderbreakersawards.eu

De winnaar van de Public Choice EBBA wordt bekend gemaakt tijdens de awardsceremonie op 14 januari in Groningen.

De EBBA Awards Show vindt plaats op 14 januari in Groningen op de openingsavond van EuroSonic Noorderslag – Europa’s grootste showcase festival en conferentie voor de live muziekindustrie. De show wordt net als vorig jaar gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland, met tal van live optredens van de EBBA winnaars. De ceremonie wordt opgenomen door de NOS / NPS en uitgezonden over heel Europa via het EBU-netwerk.

De EBBA’s worden ondersteund door het EU Culture Programme dat ook de the European Union Prize for Contemporary Architecture, the European Union Prize for Cultural Heritage en the European Union Prize for Literature uitreikt.

Dit jaar is de 7e editie van de European Border Breakers Awards waarmee de Europese Commissie, in samenwerking met de Europese muziekindustrie, de creatieve rijkdom en diversiteit van hedendaagse Europese muziek onder de aandacht wil brengen. In het verleden wonnen nu zeer bekende artiesten een EBBA in een vroeger stadium van hun carrière zoals Carla Bruni, Adele, Alphabeat, The Ting Tings, Tokio Hotel, Damien Rice, The Thrills, Gabriel Rios, The Fratellis, Basshunter, Dolores O’ Riordan en vele anderen.