Belgisch trio Intgeniep met geniale theatershow in Nederland

12-10-2009 @ 15:01

Met hun eerste avondvullende voorstelling 'ZigZelf' levert het Belgische cabarettrio Intgeniep een eigenzinnig, verfrissende cocktail van theater, muziek en humor en verpakken zij pure fantasie in een absurde maar tegelijkertijd geniale theatershow. De subtiele en gevoelige liedjes brengen daarbij rust op de momenten dat je daar het meest aan toe bent. Vorig seizoen stond Intgeniep met deze show in Vlaanderen maar wegens groot succes is de show nu ook in Nederland te zien. Op 15 oktober 2009 gaat de Nederlandse theatertour van start in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Intgeniep is het rijzend Nieuw Talent in het Vlaamse humorlandschap en bestaat uit de drie jongeheren Jo Tambuyzer, Ben van Doninck en Wouter Voorspoels. Intgeniep brengt humoristische variététheater in de lijn van Kommilfoo, Neveneffecten en Droog Brood. Ze houden er een zeer eigenzinnige speelstijl op na en nemen pure fantasie als bron voor hun thematiek. Ze weigeren halsstarrig om zich te onderwerpen aan de vereiste dat cabaret het publiek tegen de schenen moet schoppen.  

Intgeniep was finalist van het Leids Cabaret Festival in 2007 en winnaar van de Publieksprijs tijdens het Humorologieconcours 2009, het meest toonaangevende cabaretfestival van Vlaanderen. De Cabaret en Comedygids van Alexander Nijenboer vermeldt Intgeniep als één van de tien aanstormende talenten die de theaters en het publiek zeker in de gaten moeten houden.

Intgeniep is van oktober 2009 t/m mei 2010 in diverse Nederlandse theaters te zien.
www.intgeniep.com