Sneakerz festival CD met internationale stempel van Cube Guys en Prok & Fitch

09-10-2009 @ 10:16

Sneakerz komt weer sterk uit de hoek, met als follow-up van het festival de nieuwe compilatie ‘Sneakerz Vol. 10 – Festival’. Zoals altijd een kleurrijke cd met de beste housetracks van dit moment, ditmaal in elkaar gemixt door de twee succesvolle duo’s Prok & Fitch en The Cube Guys. Op 19 september waren zij één van de hoofdacts van het festival, vooral te danken aan hun veelgedraaide producties, welke ook op de nieuwe Sneakerz cd ruimschoots vertegenwoordigd zijn. 

Waar het mixwerk bij voorgaande exemplaren vaak gegund werd aan nieuw talent, mag ‘Sneakerz Vol. 10 – Festival’ worden beschouwd als een meesterwerk van twee vooraanstaande houseduo’s. Met Prok & Fitch en The Cube Guys op de hoes is dit jubileumexemplaar van de Sneakerz cd-reeks er een met een internationaal tintje. Gedacht vanuit de hokjesgeest valt er haast geen label op dit werk te plakken. Het is house op z’n best, herkenbaar maar toch ook vernieuwend. Buiten tracks van eigen bron brengen Prok & Fitch en The Cube Guys ook nieuwe producties van o.a. Hardwell, Filthy Rich, the Bingo Players en opkomend talent Kenquo.

Prok & Fitch
Als tweetal staan ze nog niet lang op de kaart, maar duidelijk mag zijn dat het Engelse duo Ben Prok en James Fitch niet veel tijd nodig hadden om zichzelf een prominente plek in de housescene toe te eigenen. In 2006 ontmoetten de twee elkaar in een platenzaak en ontdekten al snel dat ze dezelfde muzieksmaak deelden. Sindsdien heeft vooral hun arbeid in de studio naar succes geleid, wat mede te danken was aan support van house-icoon Roger Sanchez. Deze tekende de eerste release ‘Outro Lugar’ voor diens label Stealth Records en gaf de Britten daarmee het startsignaal voor een sterke opkomst.
Amper een jaar later reizen Prok & Fitch de hele wereld over en bombarderen zij de housescene in moordend tempo met tracks en remixen. Ook in Nederland is hun populariteit in het uitgaanscircuit flink gestegen, wat dit jaar heeft geleid naar een plek op het hoofdpodium van het Sneakerz Festival. De mannen kijken er met veel voldoening op terug en prijzen de Nederlandse dancescene om z’n enthousiaste karakter. “Het was geweldig,” aldus Prok & Fitch. “Leuk publiek en het weer zat ook erg mee! Omdat men hier erg van dance houdt, is het voor ons de perfecte omgeving om onze nieuwe producties te testen. Het publiek is altijd in voor iets nieuws, en daarom is Nederland absoluut één van onze favoriete bestemmingen van dit moment.”

De Prok & Fitch sound ligt goed bij het Nederlandse publiek, wat ‘m vooral zit in de energieke ritmes die zowel chique zalen als donkere kelders in beweging zetten. Ook de mix voor ‘Sneakerz Vol. 10 – Festival’ voldoet aan dit profiel, zo vertellen Prok & Fitch zelf: “Het is een goede reflectie van onze optredens in de clubs, met een combinatie van herkenbaar materiaal voor de grote zalen en iets meer diepe tracks voor de kleinere. Er zitten ook exclusieve tracks in verwerkt, waaronder nieuwe releases van ons label Floorplay. Onze persoonlijke favorieten zijn zeker ons eigen ‘Freakshow’ en ‘DBN – Asteroidz’, met een fantastische vocaal erin!” Nieuws en updates over Prok & Fitch vind je op: www.myspace.com/prokfitch .

The Cube Guys
Dat Italië het ‘italo’ tijdperk ver voorbij is, wordt de laatste jaren steeds meer duidelijk dankzij The Cube Guys. Het Italiaanse duo, bestaande uit Roberto Intrallazzi en Luca Provera, is bezig aan een sterke internationale opmars. Voordat ze samen in 2000 hun samenwerking gestalte gaven, hadden beide producers individueel al een aardige staat van dienst. Zo stond Roberto in de jaren ’80 aan het begin van de houserevolutie als één van de producers achter het F.P.I. Project, wat gekoppeld is aan de internationale hit ‘Rich In Paradise’. Luca is ook wel bekend onder de naam ‘Sugarfree’ en heeft via de radio en diverse studioprojecten zichzelf ontpopt tot een echte professional in studiotechniek.
Tezamen vormen Roberto en Luca nu een ervaren houseduo dat met veel deskundigheid produceert. In Nederland werden zij als The Cube Guys voor het eerst opgemerkt dankzij hun remix van ‘Outwork – Elektro’, wat hier in 2006 vanuit de clubs opborrelde tot een bekende radiohit. Sindsdien opereren de heren op wereldniveau, waarbij Nederland (en dan met name Sneakerz) een belangrijk tussenstation is. “Onze zomer was fantastisch! We vliegen van Nederland naar Canada, via Florida naar Ibiza. Elke stop was geweldig, met uit alle hoeken reacties van enthousiaste mensen die onze optredens hebben bezocht! Zeker het Sneakerz Festival was leuk en het was waanzinnig om er te draaien,” aldus The Cube Guys. Uitgebreide informatie over The Cube Guys vind je op www.thecubeguys.com .

Meer Sneakerz MUZIK - Official ADE Showcase
Heb je ze bij het Sneakerz Festival gemist en ben je benieuwd naar hoe Prok & Fitch en The Cube Guys live draaien? Nieuwe kans: zaterdag 24 oktober, want dan komen ze naar Nederland voor een optreden tijdens het Amsterdam Dance Event. In de Escape Studio draaien beide duo’s tijdens de ‘Sneakerz MUZIK Official ADE Showcase’. Bestel nu je kaarten voor slechts 7,50 euro via www.1management.nl en www.sneakerzmuzik.nl, of aan de deur voor 10 euro.

Tracklist Sneakerz Vol. 10 – Festival
01. Harrison Crump - Gone (Bingo Players Remix Intro)
02. Carl Tricks - Alive Feat. Dan'thony (Kenquo Remix)
03. Roog & Erick E pres. Housequake Feat. Anita Kelsey - Shed My Skin (Prok & Fitch Vocal Mix)
04. Prok & Fitch - Mundo (DJ Wady Mix)
05. Twotrups - The Cello Track (Namito's Cello Kebab Remix)
06. Golden Girls - Kinetic (ATFC Mix)
07. Prok & Fitch - Freak Show
08. Hardwell - Twilight Zone
09. Filthy Rich - Luvstruck
10. DBN Feat. Madita - Asteroidz (Original)
11. The Cube Guys - Be Free (The Cube Guys Vokal Mix)
12. The Cube Guys - Love (The Cube Guys Vokal Mix)
13. Ralph Falcon Feat. Alex K & Alan T - Whateva (Peter Rauhofer Remix)
14. Abel The Kid - Tell Me (Abel's Dub Mix)
15. The Cube Guys - Passion (The Cube Guys Vokal Mix)
16. Eric Entrena Feat. Cevin Fisher - Dirty Games (Original Mix)
17. Intrallazzi - Duet (The Cube Guys Mix)
18. Kenquo - J's Cookie (Original Mix)