TOETSENIST WOUTER HAMEL DEBUTEERT MET EIGEN WERK

28-09-2009 @ 17:06

TOETSENIST WOUTER HAMEL DEBUTEERT MET EIGEN WERK 'INTRODUCING PIETER DE GRAAF'
 
Pieter de Graaf is toetsenist bij Wouter Hamel en op 16 oktober brengt de jonge virtuoos zijn eerste eigen werk uit. Op het album 'Introducing Pieter de Graaf' speelt Pieter samen met Jasper van Hulten op drums en Ludo van der Winkel op bas. Het album is deze week al gebombardeerd tot 'Radio 6 week cd'. Japan heeft Pieter al in haar armen gesloten. Zijn album is daar reeds uitgebracht en warm onthaald door ondermeer Hamel-fans van 't eerste uur.
 
Op dit debuutalbum met zijn eigen trio bewijst Pieter de Graaf een sterk componist te zijn. Met vijf semi-autobiografische stukken, waaronder 'Stress Chicken' en 'You Know What I Mean'.
De Graafs composities klinken fris, modern maar ook melancholisch.
 
Pieter studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van ondermeer Kris Goessens en Rob van Kreevelt. Deze stevige jazz-opvoeding weerhield hem er niet van om jarenlang als toetsenist een prominente rol te spelen binnen de hiphop-formatie Illicit. Pieter is ook de vaste pianist van Wouter Hamel. “Pieter is virtuoos, het is een must om hem live te horen en zien, maar zijn stukken zijn ook echt mooie liedjes, een bijzonder talent”, aldus Wouter Hamel.

Zijn diverse muzikale samenwerkingen brachten Pieter de Graaf al vele malen naar Duitsland, België en Japan en ook in Nederland speelde hij ondermeer op het North Sea Jazz-festival, Noorderslag, het Concertgebouw, Paradiso, de Melkweg en vele andere grote en kleine podia.
 
Pre-order actie op website Dox Records!
Wie nu naar www.doxrecords.com gaat en het debuutalbum van Pieter de Graaf bestelt, betaalt een tijdelijke actieprijs van €14,99 en ontvangt het album een dag voor release op de deurmat.
 
Bezoek Pieter de Graaf online:
http://www.pieterdegraaf.com
http://www.myspace.com/pieterdegraafmusic
http://pieterdegraaftrio.hyves.nl