Demis Roussos geeft concert in Nederland

16-09-2009 @ 18:57

Europese Tour begint in Arnhem…
De Griekse zanger Demis Roussos geeft voor het eerst sinds 1998 weer een concert in Nederland, en wel op 18 oktober in de Rijnhal in Arnhem. Tijdens dat concert wordt hij begeleidt door de Pur Sang band o.l.v. Frank Jansen.
Demis Roussos begon zijn carriere als zanger/basgitarist van het Griekse trio Aphrodite’s Child, waarmee hij hits als “Rain And Tears”, “I Want To Live”, “It’s Five O ‘Clock” en “Marie Jolie” scoorde om vervolgens in 1971 solo te gaan wat gelijk resulteerde in zijn eerste hit “We Shall Dance”. Na “My Reason” in 1972 werd 1973 hét jaar van Demis met de release van het album “Forever And Ever” dat maar liefst 12 miljoen keer over de toonbank ging en hits bevatte als “Forever And ever”, “My Friend The Wind” en “Goodbye My Love Goodbye”.
Daarna grossierde de vriendelijke Griek in hits als “My Only Fascination”, “Perdoname” en “Lost In Love”. Hij viel 50 kilo af in 1980, werd ongewild wereldnieuws in 1985 tijdens een kaping van een TWA lijnvlucht en besloot toen voor het eerst in 4 jaar weer platen op te gaan nemen. Dit leverde hem de hits “Island Of Love” en “Summerwine” (met Nancy Boyd) op. Sinds 1986 staat Demis in Nederland onder contract en nam hij zijn gehele oeuvre digitaal op, ook zijn eerste kerstalbum, dit was goed voor meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren.

In Frankrijk is hij nog steeds een grootheid met in de jaren 90 #1 hits als “Quand je t’aime” en “On Ecrit Sur Les Murs”. Onlangs stond hij zelfs in Frankrijk nog in de top 20 met zijn laatste album “Demis”, waarop veel soul-en rock invloeden voorkomen. Inmiddels is dit fenomeen goed voor 50 miljoen verkochte geluidsdragers en zijn speciale band met Nederland levert Arnhem de premiere op van zijn Europese tournee die in januari aanvangt en waarin hij zijn gehele carriere voorbij zal laten komen.

Album: Demis Roussos Top 100
release 16 oktober
(universal music)