PIXIES KOMEN 13 OKTOBER NAAR AMSTERDAM

29-06-2009 @ 15:25

Op dinsdag 13 oktober geeft de Amerikaanse band Pixies een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam als onderdeel van hun Doolittle Tour. De aanleiding van deze speciale tour is het 20-jarig bestaan van het succesvolle Pixies-album Doolittle uit 1989. 
Pixies was een van de meest invloedrijke alternatieve rockbands uit de tachtiger jaren. Met hun ultrakorte, eigenzinnige en dynamische popsongs stonden ze aan de wieg van de grunge en Brit-pop, en inspireerden onder andere Kurt Cobain tot het schrijven van de Nirvana-klassieker ‘Smells Like Teen Spirit’.

Na een break begin jaren ‘90 en een aantal soloprojecten van bandleden Black Francis en Kim Deal kwam de band in 2004 weer bij elkaar voor een tour door de Verenigde Staten en een optreden op het befaamde Coachella festival. Daarna volgde Europa met onder meer een optreden op Pinkpop in 2004 en Lowlands in 2005.
Zoals altijd geven Black Francis, Kim Deal, Joey Santiago en David Lovering een eigen draai aan de avond in de Heineken Music Hall. De band zal het complete Doolittle album ten gehore brengen, inclusief de ‘B-kant’-nummers. Aan bod komen Pixies classics als ‘Debaser’, ‘Wave of Mutilation’, ‘Here Comes Your Man’, ‘Hey’ en ‘Gouge Away’. De set wordt verder aangevuld met hits van hun andere albums. Volgens de band staat het publiek nog andere Doolittle-verrassingen op de avond zelf te wachten.

De Doolittle Tour start in Dublin op 1 en 2 oktober, en doet daarna nog onder meer Londen, Parijs en Frankfurt aan.

PIXIES
Dinsdag 13 oktober 2009
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur