MUSE KONDIGT NIEUW ALBUM AAN

23-06-2009 @ 18:19

Deze week heeft Muse de releasedatum van hun nieuwe album bekend gemaakt. Op 11 september 2009 zal hun vijfde studioalbum met de titel 'The Resistance' worden uitgebracht. Op dit moment is de band nog druk bezig met de 'laatste puntjes op de i' te zetten voor het album. 'The Resistance' is opgenomen in Italië, geproduceerd door de band zelf en word op dit moment gemixt door Mark “Spike” Stent (bekend van o.a. Massive Attack, U2, Oasis).

Op 22 oktober 2009 zal de Europese tour van Muse van start gaan in Helsinki. Op 14 november 2009 zal Muse in Nederland optreden voor een concert in een uitverkochte Ahoy. Het concert is onderdeel van 'The Resistance Tour'. De voorverkoop van het concert ging op zaterdag 13 juni 2009 van start en het concert was nog diezelfde dag uitverkocht.

De Britse band Muse bestaat uit het drietal Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme en Dominic Howard. In 1999 brengen zij hun eerste studioalbum ´Showbiz´ uit. Hun grote doorbraak komt met het uitbrengen van hun tweede album 'Origin of Symmetry'. Daarna volgen de albums 'Absolution' en 'Black Holes and Revelations'. Muse staat bekend om hun unieke sound, een combinatie van alternatieve rock en klassieke invloeden, en fantastische live-optredens.

Album: 'The Resistance'
Releasedatum: 11 september 2009
(warner music)
Voor meer informatie, www.muse.mu