Krezip vervangt Depeche Mode

30-05-2009 @ 14:24

Groots afscheid op Pinkpop
Het idee om KREZIP een groots afscheid te geven op de 40ste jubileum editie van Pinkpop was al vaker aan de orde, maar niet inpasbaar in het overvolle programma. Nu Pinkpop te maken heeft met een afzegging op een wel hele korte termijn, van een wel heel bijzondere act als DEPECHE MODE wegens de ziekte van zanger Dave Gahan, kwam het idee plots weer op de proppen.
De organisatie van Pinkpop was aanvankelijk bezig om een buitenlandse act als vervanger te vinden, hetgeen op zo'n korte tijd een onmogelijke opgave bleek te zijn. Maar mede dankzij een persoonlijke actie van Claudia de Breij op 3FM werd KREZIP weer gepolst. Gelukkig was KREZIP beschikbaar, maar ook dit  bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Diverse bandleden moeten halsoverkop per vliegtuig terugkeren van vakantie.

Maar de cirkel is rond. De band brak ooit door in 2000 als jongste popbandje op Pinkpop. Nu, 9 jaar later,  kan op een volwassen wijze afscheid genomen worden van de fans. Dit  was  altijd de hartewens van KREZIP om dit te laten plaatsvinden op Pinkpop. Meer dan 60.000 bezoekers zullen nu alle hits van KREZIP ongegeneerd kunnen meebrullen voor het hoofdpodium  vanaf 19.15 uur op zondag 31 mei.

PLACEBO is dan gebombardeerd tot headliner en begint op 21.15 uur.
bron:http://www.pinkpop.nl/