K'Naan's album vanaf 15 mei in de winkels

18-05-2009 @ 14:33

K’Naan is geboren in Somalië en is via New York City in Canada beland. In het begin sprak K’Naan nog helemaal geen Engels, maar door hiphop albums van NAS en Rakim heeft hij snel de Engelse taal geleerd. Dit was gelijk ook zijn kennismaking met de Amerikaanse hiphopcultuur.

In Canada ontmoet hij een promoter die hem helpt aan een (Spoken Word) optreden voor United Nations in 1999. In de zaal zit de Senegalese Youssou N’Dour. Hij is zo onder de indruk dat hij K’Naan uitnodigt op het album 'Building Bridges' mee te doen. Kort daarna mocht K’Naan een eigen album opnemen getiteld: 'The Dusty Foot Philosopher'. Het album won een Juno (de Canadese Grammy’s) award en won ook de BBC Radio 3 award in de categorie wereldmuziek.
K'Naan heeft gewerkt met Nelly Furtado, Mos Def, Damian Marley, The Roots en Pharaohe Monch. Op zijn tweede album 'Troubadour' dat wereldwijd via Universal Music uitkomt, werkt hij o.a. met Mos Def, Adam Levine (Maroon 5) en Metallica gitarist Kirk Hammett. Zijn muziek is een mix van hiphop en reggae. Zoals K’Naan zelf zegt: “urgent music with a message” .

Vanaf 15 mei is zijn album 'Troubadour' uit in Nederland. Donderdag 28 mei staat K’Naan in de Paradiso Bovenzaal.
website: http://knaanmusic.ning.com/
(universal music)