Nieuw album singer-songwriter Izaline Calister

17-04-2009 @ 08:42

Izaline Calister is een begenadigd zangeres en songwriter met een unieke muzikale stijl. Zij verwerkt in de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao o.a. folk en Afro-Caribische invloeden. Met haar Papiamentstalige muziek veroverde ze een publiek over de hele wereld en ze werd terecht omschreven als Queen Izaline (Cosmopolitan) en De koningin van de Antilliaanse Muziek (PZC). Haar podiumverschijning is onvergetelijk, soms ingetogen, dan weer opzwepend: een charismatische diva op blote voeten. Calister presenteert op 1 mei 2009 in het Paard/Den Haag haar nieuwe album Speransa aan het publiek. Een verrukkelijk zwoel zomers album met een aangename dosis melancholie en heel veel Caribische zon en zee.
 
Izaline studeerde zang aan het Conservatorium in Groningen. Ondertussen deed ze podiumervaring op bij verschillende jazz ensembles. In 2000 brengt ze in eigen beheer haar eerste solo album uit, dat een groot commercieel succes wordt. NRC handelsblad noteert: Izaline Calister schrijft historie, muziekkrant OOR schrijft: Blootsvoets en met gesloten ogen, alsof ze leeft in haar eigen droomwereld, kan je de schoonheid van Antilliaanse muziek aanraken. De Volkskrant deelt het enthousiasme voor het album: Een van de mooiste vocale albums van de laatste tijd.
 
Met Speransa levert Calister naast een schitterende persoonlijke plaat ook haar definitieve proeve van bekwaamheid als singer/songwriter af. Ze maakte optimaal gebruik van een dream team van musici: Yerman Aponte op bas, Ed Verhoeff op gitaren, Marc Bischoff op piano, Roël Calister op percussie en drums, Pernell Saturnino op percussie. Met Ruud Breuls op flügelhorn en de stemmen van Randy Cordilia, Neco Novellas, Tamara Nivillac, Praful, Bart Dewin en Giovanca Ostiana.
 
Meer informatie: www.izalinecalister.com

CD-presentatie:
vrijdag 1 mei 2009
aanvang 20:30 uur, zaal open 19:30 uur
’t PAARD van TROJE
Prinsegracht 12
2512 GA  Den Haag
 
Releasedatum: 1 mei 2009
Label: Brigadoon
 

OPTREDENS:
01 mei  CD-presentatie ‘t PAARD, Den Haag
11 en 12 mei  Concertgebouw Amsterdam
29 mei  Nuits Metisses, Auxerre, Frankrijk
31 mei  Heusden, België
11 jul  North Sea Jazz, Rotterdam
19 - 28 jul tournee Israel
19 sep De Doelen, Rotterdam (met Metropole Orkest)
18 okt start IZALINE CALISTER, 10 JAAR DE MOOISTE LIEDJES (theatertournee Nederland) 30 shows