Carlos Silva scoort met Cré Sabe 2008 dikke hit in Portugal

28-11-2008 @ 16:19

Na een grote club hit te hebben gescoord in Nederland deze zomer nu groots succes in Portugal voor de Rotterdamse mannen achter Cré Sabe 2008.
Deze zomer was er geen club in Nederland waar je Cré Sabe 2008 niet hoorde, zelfs tot ver buiten de Nederlandse grenzen; op de Spaanse costa’s en Griekse eilanden was het een bijzonder toonaangevende plaat op de dansvloer. De zomerse House vibe en lekkere Portugese vocals maakten dit tot één van de zomerhits van het jaar.

Dit succes is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland en Cré Sabe 2008 is dan ook getekend bij een Portugese label. In oktober is Cré Sabe 2008 daar gereleased en deze schoot direct de charts in. Eind vorige maand behaalde de track zelfs de nummer 3 positie in de officiële airplay chart!
Vanwege dit succes zal Carlos Silva de komende maand meerdere malen optreden in Portugal. Dit weekend staan optredens gepland in Porto, Aveiro en Lissabon. Hierbij zal Nelson Frietas de DJ set vocaal ondersteunen en zal Cré Sabe dus live ten gehore worden gebracht.

Cré Sabe 2008 werd o.a. geremixed door Hardwell, die de laatste tijd zeer hoge ogen gooit met zijn producties en remixes.  Het is dan ook vooral zijn remix die het goed deed in de clubs. Verder werd de plaat geremixed door Knee Deep, één van de meest gerespecteerde productieteams uit de house music scene en door talenten Raul Moros, Afrojack & Veron. DJ’s die Cré Sabe 2008 supporten zijn o.a. Roger Sanchez, Roog (Hardsoul), Brian Tappert, Eddie Thoneick, DJ Disciple, Balearic Soul, Jeroenski en Ricky Rivaro.

Carlos Silva, geboren in Bareirro,  Portugal, maar getogen in Nederland, Rotterdam, keert dus voor even terug naar zijn roots. Carlos Silva  is een relatief nieuw gezicht in de producers eredivisie, ook al is hij al meer dan 10 jaar actief als DJ en producer. ‘Ik draai energieke en ‘uplifting’ house met funk, soul, latin en disco invloeden. Dat dekt de lading wel het beste’ aldus Carlos Silva. Verder vormt Carlos Silva samen met Andy Callister het  DJ / producer duo dat onder de naam Silva & Callister door het muzikale leven gaat.
Nelson Freitas is al jarenlang een zeer bekende artiest. Hij is het meest bekend om zijn werk als lead singer van de wereldberoemde Zouk band Quatro Plus. Met Quatro Plus tourde hij over de hele wereld, vooral in Europa en Afrika. In 2007 werd hij in Portugal uitgeroepen tot ‘Zouk Artist Of The Year’.

www.myspace.com/djcarlossilva
www.myspace.com/nelsonfreitas
www.digidancebookings.com
youtube