Nieuw -derde- album van Brown Feather Sparrow

23-09-2008 @ 17:11

Op 15 september is 'Brave', het langverwachte derde album van Brown Feather Sparrow, uitgebracht door VOLKOREN, i.s.m. Munich Records in de Benelux. De band zal dit najaar door Nederland touren ter promotie van deze prachtige nieuwe album.
'Brave' is een serie portretten van mensen die, allemaal op hun eigen manier, op het punt staan een moedig besluit te nemen. Elk liedje neemt de luisteraar gevangen in een momentopname; voor je het weet ben je niet meer de onverschillige voorbijganger, maar een toeschouwer die aanmoedigt, draagt, toejuicht en geruststelt. Hoewel de liedjes echte popliedjes zijn, geven de arrangementen van koor, strijkers en blazers de muziek een bijna filmische sfeer. Het geluid van 'Brave' is grootser en intenser dan dat op de vorige albums, en vertelt de verhalen op een toon die doet vermoeden dat ze er echt toe doen. En waarom niet? Alle moed is een eerbetoon waard en dat maakt Brave tot een prachtig album.   
Historie
Brown Feather Sparrow wordt in september 1999 gevormd rond singer-songwriter Lydia van Maurik-Wever. Met invloeden van o.a. Ida, Over The Rhine, Rosie Thomas en The Sundays wordt haar muziek omschreven als sfeerrijke po?zie pop. In 2001 wordt er een demo opgenomen, die goed ontvangen wordt en optredens en airplay oplevert. In 2003 wordt Brown Feather Sparrow getekend door VOLKOREN en wordt het debuutalbum opgenomen bij Dufry Music door Ren? de Vries (o.a. Solo, A Balladeer). Najaar 2005 volgt het album 'Let's be fine'. Ook dit album wordt opgenomen bij Ren? de Vries, maar gemixt in de Mailmen studio door Martijn Groeneveld (o.a. Solo, Blaudzun, Mist). Beide albums leveren lovende recensies op:
"Lydia's heldere stem en haar po?tische en persoonlijke teksten tillen de nummers naar een hoger niveau. Bijgestaan door haar bekwame begeleiders weet ze een heel eigen universum te creeeren. Verplaats je in de wonderschone wereld van deze ongekend talentvolle dame en tjilp zachtjes mee." (OOR)
Ook op het podium weet Brown Feather Sparrow te boeien. Zowel op kleine singer songwriter-podia als in grote zalen weet Lydia het publiek mee te slepen in haar wereld. Na weer twee jaar van optreden vindt de band het tijd voor een derde album, waar begin 2007 mee wordt begonnen. De liedjes krijgen deze keer al vorm in de oefenruimte en ook op het podium is al veel nieuw werk te horen. In de zomer en het najaar van 2007 worden opnames gemaakt bij Dufry Music en bij Mailmen. Voor het mixen en masteren wordt gekozen voor Attie Bauw (Racoon, The Gathering, K?s choice). Met zijn ruime ervaring in tal van muziekstijlen weet hij het album een intensiteit en diepte te geven die de luisteraar helemaal meeslepen in het verhaal dat wordt verteld.

Geplande tourdata:
20.09 Cafe de Rat - Utrecht
22.09 Radio LiveXS - Amsterdam
27.09 De Piek - Vlissingen +anderson
06.10 LiveXS Radio - Amsterdam
11.10 Xinix - Nieuwendijk +anderson
12.10 3FM Xnoiz - Hilversum
15.10 Vliegende Paard - Zwolle
16.10 VOLKOREN Festijn - Hedon - Zwolle +anderson +ponoka +kim janssen
17.10 Theater Romein - Leeuwarden
02.11 Paradiso - Amsterdam +mist
13.11 Ekko - Utrecht +at the close of every day
14.11 Simplon - Groningen  

Discografie:
'Wide Awakens Everything' - VOLKOREN / Munich Records, 2003
'Let's Be Fine' - VOLKOREN / Munich Records, 2005
'Brave' - VOLKOREN / Munich Records, 2008

Kijk voor meer informatie over Brown Feather Sparrow op: www.brownfeathersparrow.com