Eurogamer breidt uit naar Benelux

19-08-2008 @ 12:26

Eurogamer.nl is een feit! Een ervaren redactie verzorgt op deze zelfstandige Nederlandstalige website alle mogelijke informatie over en rond videogames. Met de nodige diepgang en uitgebreide berichtgeving, richt Eurogamer.nl zich tot elke videogameliefhebber die zich wil verdiepen in de gameswereld.
Eurogamer Network werd in 1999 opgericht in Engeland en is vandaag Europa’s grootste onafhankelijke uitgever van videogamesmedia. Tegen eind 2008 zijn zij met Eurogamer onder meer aanwezig in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Nederland en België. Onder één visuele format zorgt een lokale redactie voor een zelfstandige versie van Eurogamer.
Eurogamer.nl wordt geleid door Steven De Leeuw, voorheen werkzaam bij het Officiële PlayStation Magazine in de Benelux. Een team van enthousiaste journalisten (voorheen werkzaam bij Gamer.nl), verzorgen de inhoud van de site. Deze redactie bestaat uit Yarno Ritzen en Michiel de Vries (hoofdredacteurs), Philip Cremers, Frans Coehoorn, Rutger Luiten en Erwin Vogelaar.
Naast gameinformatie vindt men op deze Nederlandstalige site content over en rond games: de laatste nieuwtjes in de game-industrie, previews en reviews, perstrips, interviews, columns, events, ... Eurogamer.nl gaat eveneens op zoek naar interessante items zoals: werken in de game-industrie (met een overzicht van de lokale game-jobmarkt), gameopleidingen in Nederland en België (waarbij een aantal studenten het woord krijgen), verweving van cultuur en games, ...
Terwijl Eurogamer.nl zorgt voor accurate, up-to-date berichtgeving voorzien van de nodige humor, kunnen de gebruikers tegelijkertijd terecht op EurogamerTV en Eurogamers. EurogamerTV omvat alle videomateriaal rond games (gametrailers, interviews, ...) en is met meer dan 500.000 hits per maand één van de grootste in zijn soort. De community website, Eurogamers, laat geregistreerde gebruikers toe hun eigen gamesidentiteit aan te maken. Ze nodigen vrienden uit, zetten zelf gamegroepen op, sturen messages, vergelijken elkaars gamecollecties en doen hun ding op het forum. Kortom, hét sociale netwerk van en door (Euro)gamers.
Eurogamer.nl start als eerste website binnen het Eurogamer netwerk met podcasts. Regelmatig wordt audiomateriaal (indrukken, interviews, discussies, verslaggeving over en rond games) op de site geplaatst zodat de gebruiker dit kan beluisteren of downloaden.
Eurogamer.be, de gameswebsite voor Vlaanderen, vervolledigt binnenkort deze Nederlandstalige gamesgroep. Met een redactie bestaande uit Nederlanders en Vlamingen spreekt Eurogamer Benelux probleemloos beide regio’s aan.
Eurogamer.nl kiest voor een sterke start met uitgebreide verslaggeving van de Games Convention in Leipzig (20-24 augustus) en heeft één doel: dé Nederlandstalige gamesite worden.

www.eurogamer.nl
(binnenkort: www.eurogamer.be)

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: