FRITES MODERN GAAT DIGITAAL

07-08-2008 @ 16:33

Nederlandstalige punkklassieker uit 1984 eindelijk weer verkrijgbaar.
Vanaf deze week is het album ‘Veel, Vet, Goor en Duur’ van de Amsterdamse punkband Frites Modern verkrijgbaar als digitale download. Hiermee komt een einde aan de jarenlange afwezigheid van deze Nederlandstalige punkklassieker uit 1984.
Frites Modern werd in 1981 opgericht door gitarist/zanger Arjan Boonacker na zijn vertrek uit Tröckener Kecks. Na bijdragen aan de legendarische punkverzamelaar ‘Als Je Haar Maar Goed Zit’ en de eigen cassette ‘6 MET’ is ‘Veel, Vet, Goor en Duur’ het debuutalbum waarmee de groep veel (internationale) bekendheid verwierf: Frites Modern trad op van Kopenhagen tot Milaan en Barcelona.
Veel, Vet, Goor En Duur’ verscheen nooit op CD en is nu verkrijgbaar bij de volgende download platforms: iTunes, Amazonmp3, Rhapsody, Napster, eMusic, Lala, Shockhound en Groupie Tunes.
Amsterdamse punkbands horen tot de internationale top. Het Amerikaanse tijdschrift Maximum Rocknroll benoemde de plaat van Frites Modern tot de beste van het jaar. En die plaat is geheel Nederlandstalig!” - Remco Daalder in zijn punkroman ‘Grafherrie’
Heel gek, ze zijn daar allemaal fan van oude Nederlandse punkbands. Frites Modern enzo.” - Liesbeth Esselink (Solex) in Blvd. over haar Amerikaanse platenmaatschappij.
Album of the year!” - Maximum Rocknroll
Op de tentoonstelling ‘35 jaar Hollandse Hoezen’ (1991) werd ‘Veel, Vet, Goor en Duur’ uitgeroepen tot één van de tien meest markante Nederlandse platenhoezen ooit.

FRITES MODERN – VEEL, VET, GOOR EN DUUR
01. Daar Gaat ‘ie Weer
02. Als Je Haar Maar Goed Zit
03. Moderne Moeders
04. Een Droevig Verhaal
05. USA
06. Wachten
07. Een Krachtig Strijdlied
08. Bedankt,
09. Heftig, Deel 2
10. 1000 Aspirines
11. HB
12. Je Bent Een Puist In Mijn Nek
13. Goed Gedaan Jochie

www.fritesmodern.nl

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=92956724