Ferry Corsten remixt 2 nummers U2-album "War"

04-08-2008 @ 16:01

Het in 1983 uitgebrachte album War van U2 kan met recht een van de meest succesvolle rock albums aller tijden worden genoemd. Deze week wordt het album in een volledig ge-remasterde versie opnieuw uitgebracht door Universal Music. De CD is nu tevens verkrijgbaar als exclusieve dubbelaar met daarop nog niet eerder uitgebrachte live opnames en remixen. Twee van de nog niet eerder uitgebrachte remixen zijn van de hand van DJ/Producer Ferry Corsten.
Ferry Corsten is een van de meest gerenommeerde DJ/Producers ter wereld. Hij maakte eerder al remixen voor o.a. Public Enemy, Moby, Faithless, Duran Duran en Nelly Furtado. De wereldwijd bekende DJ/Producer werd tijdens zijn carrière onder meer onderscheiden met Producer of the Year Award, Dance Star Award en de Zilveren Harp voor zijn verdiensten als producer en remixer.
In 1999 remixte Ferry Corsten de track ‘New Years Day’ op verzoek van Island Records. Zijn remix was in aanloop naar de millenniumwisseling erg succesvol in het clubcircuit en groeide binnen korte tijd uit tot grote culthit binnen de dance-scene. Een commerciële release van de remix bleef destijds echter uit.
Met de release van het album WAR – Remastered krijgt de Ferry Corsten remix van ‘New Years Day’ dan nu eindelijk een officiële release. Op het album, dat vanaf deze week in de winkels ligt, zijn beide remixen van Ferry Corsten terug te vinden.
Wij zijn zeer verheugd over de toevoeging van Ferry Corsten’s ‘New Years Day ‘ remixen op het net verschenen album U2War Remastered. Ferry Corsten is een zeer getalenteerde producer en een van de meest geroemde DJ’s in de dance muziek industrie van dit moment. Zijn remixen zorgen voor een toegevoegde waarde op dit album”, aldus Rob Fleming van Universal Music.