OMARA PORTUONDO IN AMSTERDAM EN GRONINGEN

30-07-2008 @ 11:03

De Cubaanse zangeres Omara Portuondo geeft dit najaar twee concerten in Nederland. Op zaterdag 25 oktober treedt ze op in Carré in Amsterdam en op 29 oktober in de Oosterpoort in Groningen. 
Omara Portuondo, de grande dame van de Cubaanse muziek, viert feest. Met de ‘Gracias Tour’, ter promotie van haar gelijknamige nieuwe album, staat ze stil bij haar 60-jarige muzikale carrière. ‘Gracias’ is een eerbetoon aan al haar fans en vrienden die haar gesteund hebben. Op het North Sea Jazz Festival van dit jaar heeft het publiek al kunnen genieten van haar live performance waar zij nummers van haar nieuwe album zong. In oktober van dit jaar is ze weer terug in Nederland.
Omara Portuondo is een van de meest kleurrijke en beroemdste zangeressen van Cuba. Al in de jaren ’50 van de vorige eeuw was ze een grote ster in eigen land. Jarenlang was ze frontvrouwe van de beroemde Cubaanse revuegroep ‘Tropicana’ en het kwartet ‘Las d’Aida’. Door de Cuba crisis was Omara een tijd lang alleen in haar geboorteland te horen. Haar aansluiting bij ‘La Orquesta Aragón’ zorgde ervoor dat ze ook buiten Cuba weer veel te horen was.
In 1997 beleefde ze haar wereldwijde doorbraak als diva van de Buena Vista Social Club™, het collectief dat wereldwijd bekend werd met weemoedige, swingende Cubaanse muziek.
Inmiddels is ze op hoge leeftijd, maar Omara Portuondo is met recht een levende legende. In haar muziek ligt de nadruk op de ‘filin’, de exotische mix van Afro-Cuban, latin en vocale jazz. Ze bezingt menig verloren en tragische liefde met passie en een gepaste snik in haar stem.
Op 25 september verschijnt haar nieuwe album ‘Gracias’.
OMARA PORTUONDO
Gracias Tour’


Zaterdag 25 oktober 2008
Carré - Amsterdam
Entree: € 32, € 35, € 38, € 41, € 44  (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Woensdag 29 oktober 2008
De Oosterpoort – Groningen
Entree: € 32,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur