David Guetta presenteert “F*** Me I'm Famous International Volume 2”

22-07-2008 @ 10:12

In navolging van het uitermate succesvolle eerste deel van de F*** Me I’m Famous compilatie uit 2006, presenteert de Franse superster David Guetta nu - twee jaar na dato - de tweede editie. “F*** Me I’m Famous International Volume 2”, die uitgebracht zal worden door het gezaghebbende Britse label Ministry of Sound op 28 juli 2008, licht een tipje van de muzikale FMIF sluier op en geeft een over twee CD’s uitgesmeerd voorproefje van wat de bezoeker mag verwachten tijdens de inmiddels legendarische FMIF evenementen.
De compilatie is een perfecte afspiegeling van Guetta’s tweeledige karakter; gericht op commercieel succes enerzijds en trouw blijven aan zijn volgelingen van het eerste uur anderzijds. CD1 staat bol van aanstormende club en chart hits die ver voor een commerciële release de vuurdoop al beleefd hebben tijdens de FMIF evenementen en de talrijke sets van Guetta. Naast hoogtepunten als tracks van Robbie Rivera, Sharam, Fedde Le Grand, Benny Benassi en Gregor Salto & Chuckie is op deze schijf exclusief Guetta’s nieuwe single “Tomorrow Can Wait” te vinden - geproduceerd met de gelauwerde Duitse producer Tocadisco -, verkozen tot Radio 538 Dance Smash in week 29.
CD2 neemt de luisteraar mee op een reis door het ondergrondse, naar de kelders van de scene waar de basis wordt gelegd voor toekomstige club hits die Guetta ontdekt tijdens 8-uur durende draaisets in bijvoorbeeld Space, Miami. Tijdens deze monstersets selecteert Guetta vast de pareltjes die de komende maanden een vast onderdeel worden in zijn draai repertoire. Tracks van Eric Prydz, Mark Knight, Funkagenda, John Dahlbäck, Underworld en de gloednieuwe Meck onderstrepen deze voortdurende zoektocht.

F*** Me I’m Famous
- het concept
Het FMIF concept is bedacht en ontwikkeld door de vrouw van David, Cathy Guetta, die zelf in Frankrijk mag rekenen op grote nationale bekendheid. Het merk FMIF begon als een ironische naam voor een evenement, gebaseerd op observaties opgedaan in de vaak overtrokken “celebrity” cultuur. Na evenementen tijdens het Cannes Film Festival, in Shanghai, in Londen en tijdens de Grand Prix van Montreal en Monaco, is FMIF ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en mag ondertussen op een even zo grote globale bekendheid rekenen als het merk David Guetta zelf.
Een groot deel van het mystieke aspect aan FMIF is te danken aan de A-listers die met die-hard clubbers uit alle bevolkingslagen gezamenlijk een kolkende FMIF nacht beleven. Zoals David Guetta zelf zegt: “Het originele idee was om mensen te trekken die gewoonlijk niet met elkaar zouden matchen. Tijdens mijn feesten verdwijnen de maatschappelijke grenzen. Het gaat erom de mensen zich inclusief te laten voelen, terwijl we iets exclusiefs brengen waarbij mijn vrouw voor de glamour zorgt, en ik voor de clubbers”. Een ander ingrediënt is het overduidelijk aanwezige excentrieke entertainment. “Gesimuleerde seks op een trapeze klinkt ordinair, maar wanneer dit Parisain-style wordt gebracht krijgt het ineens een art-house erotische lading”, aldus David Guetta.
Het hoogtepunt voor FMIF dit jaar is zonder twijfel de wekelijkse residentie in de Pacha op Ibiza, waar headliner David Guetta iedere donderdag tijdens het Ibiza seizoen de aanwezige clubbers mag trakteren op een stomende dosis house met collega DJ’s als Sharam, Bob Sinclar, Martin Solveig, Laidback Luke, Sebastian Ingrosso en Steve Angello, om er slechts een paar te noemen.

David Guetta - de artiest
David Guetta heeft zich als artiest in de laatste jaren stevig genesteld in de bovenste regionen van de internationale scene, constant balancerend tussen commercieel chart succes en het underground club circuit. Een stormachtige ontwikkeling van zijn carrière is hiervan het gevolg. Een compleet volgepakte agenda die hem naar 130 landen binnen twaalf maanden stuurt, het pan-Europees platina album “Poplife”, de vele hitsingles van dit album en het met 50.000 bezoekers uitverkochte Guetta stadionevenement “Unighted” in het Stade De France in Parijs laten zien dat David Guetta terecht verkozen is tot de absolute nummer één house DJ van de wereld volgens de jaarlijkse DJ Mag Top 100.
Deze populariteit is geruime tijd geleden al naar Nederland overgewaaid wat zich resulteerde in vele nationale single hits, TV interviews op TMF en tijdens Jensen!, de grote eer om Koninginnedag af te mogen sluiten op het Radio 538 podium als niet-Nederlander en zijn komende Mysteryland optreden op de main stage. Ondanks dat Guetta al een decennium een gevestigde naam was in zijn thuisland Frankrijk, is het slechts sinds de laatste paar jaar voorbehouden aan de rest van de wereld om kennis te mogen maken met deze miljoenen verkopende artiest.
De single “Tomorrow Can Wait” is vanaf 21 juli a.s. officieel te krijgen, de dubbel CD “F*** Me I’m Famous International Volume 2” exact een week later op 28 juli.

Algemene informatie:
David Guetta presents – F*** Me I’m Famous International Vol. 2
Configuratie: 2CD
label: Ministry of Sound UK
Distributie NL: Rough Trade Distribution
Release: 28 juli 2008
Internet: www.fmif.fr | www.davidguetta.com | www.ministryofsound.com