ZONNIGE SAMENWERKING BRENGT CULTUREN DICHTER BIJ ELKAAR

05-06-2008 @ 13:29

CD-Single presentatie ToeMaar & Paulus Schäfer; “Gypsy Lady in de Zomerzon”.
Zondag 8 juni 2008 in Zalencentrum JC Todo te Best.
Deze zondagmiddag staat geheel in het teken van de unieke samenwerking tussen Toe Maar & Paulus Schäfer. Een respectievelijk Nederlandstalige groep en een Sinto (zigeuner), die officieel hun single “Gypsy lady in de zomerzon” (release 9 juni 2008) zullen presenteren.
Tevens zal met deze single een eerbetoon geuit worden aan Tony Bass.

Een eerdere samenwerking tussen Sinti en een Nederlandstalig artiest was met The Rosenberg Trio en Herman van Veen. Deze samenwerking was ook puur gebaseerd op het wederzijds respect naar elkaar als persoon, cultuur en natuurlijk muzikaal. Om de samenwerking extra kracht bij te zetten tussen Toe Maar & Paulus Schäfer is ook een videoclip gemaakt.
Dat de samenwerking bijzonder is, blijkt wel uit het feit dat diverse muzikanten spontaan bereid zijn hun medewerking aan de presentatie te verlenen. Zowel Zigeuner- als niet-zigeuner artiesten, waaronder Double Dj’s, Don Vink, Antonio, Motre Rosenberg, Prisor Jazz Band, Diana Weiss (Idols 2008), DJ Goldfinger en anderen. Natuurlijk zijn ook ‘Toe Maar’ en Paulus Schäfer aanwezig.
Al met al een mix van deze zeer verschillende culturen met ieder een eigen muziekstijl, die zeer goed hand in hand gaan en dat zal meer dan bewezen worden op zondag 8 juni vanaf 13.00 uur in JC TODO te Best.
De toegang is gratis.
Videoclip: http://nl.youtube.com/watch

Over Tony Bass:

Tony Bass had grote hits met o.a. Gina Lollobrigida, Ik ben met jou niet getrouwd, Dat Is 't Einde; waarvan er meer dan 150.000 zijn verkocht. Hij componeerde/arrangeerde liederen voor James Last, Jose Feliciano en Trini Lopez. In totaal verkocht Tony Bass meer dan 1,5 miljoen platen
De eerste grote hit heeft Tony Bass met de single 'Dat Is 't Einde' dat bijna een half jaar lang de hitparade bevolkt. Ook 'Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd' wordt een grote hit. Jack de Nijs (Jack Jersey) schrijft de tekst voor het liedje 'Gina Lollobrigida', dat voor Tony Bass opnieuw een hit oplevert. Met de carnavalskraker 'Bij Ons Staat Op De Keukendeur' en 'Wij Zijn De Jongens' boekt Bass nog twee dikke hits. De liedjesschrijver en zanger Tony Bass overlijdt op dinsdag 11 oktober in Valkenswaard op 71 jarige leeftijd.
De drummer van 'Toe Maar' (Emil) had samen met Tony Bass een duo en later schreef Tony voor "Toe Maar" de nummers 'lekker meidje' en 'Sante' en produceerde onze 1e en 2e album. Tony Bass mag zich dus met recht de 'ontdekker' van "Toe Maar" noemen, waar wij, Patrick en Emil, ook erg trots op zijn. Uit respect, vriendschap en waardering hebben heeft "Toe Maar" de single "wederzijds" opgedragen aan Tony.

www.duotoemaar.nl
www.gypsylady.nl
www.sintimusic.nl