Candelight terug op de Nederlandse Radio

16-05-2008 @ 09:17

Het legendarische radioprogramma Candelight is vanaf 19 mei weer te beluisteren op de FM. Candlelight gaat vijf dagen per week uitzenden op het radiostation 100%NL. Van zondag tot en met donderdag van 23.00 uur tot 00.00 uur presenteert Jan van Veen met zijn onmiskenbare stem weer de meest romantische gedichten van luisteraars.
Volgens Jan van Veen past Candlelight past helemaal binnen het format van 100%NL. “Het radiostation draait veel muziek van Nederlandse bodem en Candlelight is natuurlijk een oer-Hollands product", aldus Jan.
Het radioprogramma Candelight, waarvoor luisteraars zelfgeschreven gedichten kunnen insturen, bestaat sinds eind jaren zestig. Jan van Veen begon in die tijd als pionier radiomaker op het zendschip van Radio Veronica. Het programma maakte furore bij de AVRO in de jaren ’70 en ’80 op het toenmalige Hilversum3. De laatste uitzending op de Nederlandse radio was vijf jaar geleden in 2003 bij Sky Radio. Vanaf 19 mei is Candlelight weer terug in de ether op 100%NL.
Ron Sterrenburg, Programmadirecteur van 100%NL: “Candlelight is niet zomaar een radioprogramma, het is één van de bekendste programma's ooit gemaakt. Miljoenen mensen kennen het programma en het is zeer geliefd onder een breed publiek. Wij zijn ervan overtuigd dat Candlelight een groot succes zal worden."
100%NL zendt sinds 8 juli 2006 landelijk uit op FM. Het format is een mix van veel Nederlandse muziek en de grootste internationale hits. Het station richt zich met name op vrouwen en er worden bekende namen aangetrokken waarvan Jan van Veen er één is.
Dennis Korthouwer, Algemeen Directeur van 100%NL: “De komst van Candlelight is de eerste stap in de richting van onze nieuwe programmering. Wij zijn blij met Jan's komst.
http://www.100p.nl/