Terry Toner's langverwachte debuut

15-05-2008 @ 16:40

Terry Toner’s langverwachte debuut Ep op Echoism recordings met remixen van The Youngsters, Smash Tv & Alexander Robotnick
26 mei 2008 zal de Terry Toner's langverwachte debuut EP "Eat the Positive" uitkomen op Echoism Recordings, met remixes van The Youngsters, Smash TV en Alexander Robotnick.
Terry Toner maakt al 6 jaar deel uit van de harde kern van het Electronation team en is inmiddels een belangrijke speler binnen de Nederlandse dancescene. Met een stabiele basis in Nederland heeft hij zijn focus de laatste tijd wat internationaler gelegd met als resultaat residencies in verschillende A-locaties waaronder The EGG (Londen), Cafe D'anvers (Antwerpen), The Fuse (Brussels) en 'one-offs' door geheel Europa. De komende maanden zal hij naast zijn nationale en internationale residencies opwachting maken in Barcelona, Kiev, België, Engeland en met als een van de hoogtepunten van de zomer een 12-urige outdoor marathonset op Woodstock69 te Bloemendaal aan zee.
De iets wat vreemde titel van de Ep is het resultaat van een foutieve copy/paste handeling in de correspondentie tussen de artiest en een dyslectische labelbaas, maar kennelijk zijn sommige dingen voorbestemd. De titeltrack is dan ook een epische ode aan het positieve en met zijn orchestrale synthgeweld en feelgood sound een perfecte soundtrack van de zomer.
Op de fm frequentie krijgt Eat The Positive al full support en airplay op Terry’s vaste zaterdagavond op KinkFm, Michel de Hey’s show op Fresh Fm, Radio538’s Dance Department, waar hij binnenkort zijn opwachting zal maken en last but not least BBC’s Radio 1 essential mix . En met een erg brede Dj support van onder andere Laurent Garnier, John Digweed, Sasha, John Aquaviva, Karotte, Roger Sanchez, Mike Monday, Sebastien Leger en Fedde Le Grand belooft het veel goeds voor het aankomende festival seizoen.
Om de release wat meer diversiteit te geven heeft hij niemand minder dan The Youngsters gevraagd een remix te maken. Deze grootheden van Laurent Garniers F-comm label hebben zich als producers internationaal meer dan bewezen en deze remix bevestigd wederom hun status. Ook Smash TV van Ellen Aliens Bpitch recordings heeft een remix van de titeltrack afgeleverd, waarbij een wat een futuristische drive tot maximaal effect word benut.
De B-kant Crack in the Dijk bevat een wat experimentele housey groove met een remix van Italo grootmeester Alexander Robotnick. Deze Italiaanse electronische muziek pionier is waarschijnlijk het meest bekend door zijn genre definerende hit ‘problemes d’amour’ uit 1984. Na bijna 25 is het een track die de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds up to date en relevant klinkt, een kwaliteit die toebehoort tot de ‘ware’ classics . Algemeen beschouwd en gerespecteerd als een van de voorvaders van electronische muziek is zijn bijdrage aan deze ep meer dan speciaal te noemen.
De release is nu al te beluisteren op www.myspace.com/echoismrecordings

De releasedate staat ook welgetimed gepland net voor de zomer, namelijk op 26 mei.
Om dit allemaal te ondersteunen zal er een Europese releasetour plaatsvinden met als aftrap 24 Mei in de Sugar Factory te Amsterdam en daarna 7 Juni in The EGG in Londen en 20 Juni in Sonar te Barcelona
Op de Nederlandse releaseparty in de Sugar Factory zal naast een set van Terry zelf ook de liveacts van de twee remixers van Eat The Positive, The Youngsters en Smash Tv, te horen zijn. Op de Engelse releaseparty van 7 juni zal Terry ditmaal bijgestaan worden door onder andere Jori Hulkonnen en Luke Solomon om vervolgens 20 juni tijdens het Sonar Festival in Barcelona optreden met een nog te bevestigen support line-up.

Highlights agenda spring/summer 2008:
02 Mei Fuse(Brussels) with Spirit Catcher and Marc Romboy
09 Mei Café D’anvers (Antwerpen) with Alexi Delano and Jesper Dahlback
24 Mei Sugar Factory (Amsterdam) with The Youngsters and Smash Tv
07 Juni The EGG (Londen) with Jori Hulkonen and Luke Solomon
20 Juni Sonar (Barcelona)
21 Juni ElectroNation@ Paradiso with M.A.N.D.Y.
12 Juli Dancevalley (Spaarnwoude)
20 Juli 12 hour marathonset @ Woodstock69 (Bloemendaal aan zee)
25 Juli Electronation@Melkweg 6 year Anniversary with Gabriel Ananda and Domink Eulberg

www.terrytoner.com