Hollandse Nieuwe: Dries Roelvink

15-04-2008 @ 15:47

De nieuwe single van Dries Roelvink heet ´Ik wil jou` en is sinds 7 april te downloaden en ligt sinds 11 april in de winkels. Je zult een iets andere Dries Roelvink horen dan je gewend was, echter na alle feestnummers kan er best eens een andere invalshoek worden gekozen.
Dries werd op 1 januari 1959 geboren in Amsterdam en groeide op in de Jordaan en kreeg  als kind veel mee van de traditie van het Jordaanlied, de muziek van o.a. Willy Alberti en Johnny Jordaan.
Roelvink speelde voordat hij ging zingen 3 jaar in het voetbalelftal van FC Amsterdam, dat destijds uitkwam in de Eerste Divisie. In 1982 wint hij een talentenjacht en stort zich dan helemaal op het zingen. Vanaf dat moment is hij een graag geziene gast in het party-circuit en treedt veelvuldig op bij bruiloften en partijen.
In 2007 tekent Dries bij boekingskantoor Jan Vis B.V./Visco en een nieuw team mensen om zich heen verzameld gaat het bergopwaarts met zijn carrière. In augustus 2007 staat Dries Roelvink voor het eerst in zijn carrière in de top 10 van de Mega Top 100 en haalt uitiendelijk de 4e plaats met "Ik kom eraan".
In oktober 2007 bereikt hij weer de top 10 met "Doktersroman".
Intussen is er druk gewerkt aan goed opvolgend materiaal. De nieuwste uitdaging van Drie sis getiteld "Ik wil jou" en ligt vanaf 11 april dus in de winkels. Deze week onze "Hollandse Nieuwe".

http://www.driesroelvink.nl/