QUEEN BRENGT VOOR T EERST IN 10 JAAR NIEUWE SINGLE UIT

02-12-2007 @ 19:03

Queen & Paul Rodgers hebben samen een single opgenomen voor de aidscampagne van Nelson Mandela's 46664 World Aids Fund. Vanaf 1 december is het nummer gratis te downloaden. 1 december is het ook Wereld Aids Dag. Het nummer heet 'Say It's Not True' en is geschreven door Roger Taylor.

Klik HIER om het nummer ‘Say It’s Not True’ gratis te downloaden.

De opnamen van het nummer vonden plaats in volstrekte geheimhouding en is het gevolg van de succesvolle Queen-tournee in 2005/2006 samen met Paul Rodgers -voorheen singer/songwriter en oprichter van de legendarische groepen The Free en Bad Company.
Zowel Paul Rodgers als Brian May zijn ambassadeurs van Nelson Mandela’s 46664 HIV AIDS wereldcampagne. De spotlight van die campagne lag afgelopen vrijdag 1 december op Wereld Aids Dag.
Het nummer "Say it's not true" werd officieel in november 2003 al gelanceerd naar aanleiding van Wereld Aids Dag als een kado aan Nelson Mandela en werd toen door Brian May en Dave Stewart uitgevoerd. De boodschap van het nummer mag duidelijk zijn en waarschuwt tegen de gevaren van Aids.
Ook tijdens de Queen + Paul Rodgers’ 2005 tour, speelde Roger Taylor een akoestische versie van het nummer en droeg het nummer steeds weer op aan Nelson Mandela. Voor dit jaar werd door de 3 Queen-leden en Paul Rodgers besloten om het nummer nu op te gaan nemen en als download beschikbaar te stellen. De download is gratis en de groep hoopt hiermee Nelson Mandela extra support te geven voor de campagne van Nelson Mandela.
Het nummer bevat de persoonlijke boodschap van Nelson Mandela: "It’s in our own hands to bring a stop to this.
Queen nam voor het laatst in 1997 een nummer op in de studio, toen het nummer "No-one But You" werd opgenomen door Brian May, Roger Taylor en John Deacon. Een nummer geschreven door Brian May en heeft te maken met het verlies en de dood van Freddie Mercury in 1991 ten gevolge van Aids, de legendarische zanger van Queen.

Op 1 december vond er een benefietconcert plaats in het Ellis Park stadion in Johannesburg (ZA) ter ondersteuning van de wereldwijde campagne 46664. Er waren optredens van onder meer Peter Gabriel, Live, Annie Lennox, Johnny Clegg, Ludacris, Goo Goo Dolls, Razorlight, Freshlyground en Jamelia. Het concert werd door vele tienduizenden bezocht.
Bij het evenement was ook de 89-jarige Nelson Mandela aanwezig
Het getal 46664 bij de naam van de Aids-campagne heeft te maken met het cel-nummer op Robben-eiland waar Nelson Mandela gedurende 27 jaar zat opgesloten. In 2005 maakte Nelson Mandela enkele dagen na de dood van zijn jongste zoon bekend dat deze zoon aan Aids was overleden en drong toen aan op meer aandacht voor dit enorme probleem.

De rockgroep Queen ontstond in 1970 in London en werd opgericht door Brian May, Freddie Mercury en Roger Taylor. Bassist John Deacon kwam een jaar later bij de groep. De groep werd één van de belangrijkste en meest succesvolle bands uit Engeland. Nog steeds behoort het Queen-nummer "Bohemian Rhapsody" tot één van de meest klassieke popsongs allertijden.