Tip uit Drenthe: Janneke de Roo & Akkelien Janssen

26-11-2007 @ 14:44

Janneke de Roo  & Akkelien Janssen samen met Kinderkoor Tierelier
Ik heb oe lief mien eig’n laandtien mien ol-de drenthe laand” is de eerste zin van het lied MIEN DRENTHE en wordt  al regelmatig gedraaid op de diverse radiozenders in en buiten de provincie Drenthe. Het is de nieuwe single van Janneke de Roo & Akkelien Janssen samen met het Kinderkoor Tierelier. Een nummer dat gezien de eerste reacties enorm bewonderd wordt door de luisteraars. De complimenten komen zowel via de telefoon binnen als via de mailbox.
Mien Drenthe is een nummer uit 1886 en is opgenomen in de studio van Douwe Buiter en is geheel in het Drentse dialect. “Een bijzondere eer om dit nummer te mogen zingen” was de eerste reactie van Janneke de Roo toen haar gevraagd werd om dit lied te willen zingen. Ook Akkelien was razend enthousiast over het idee want het is voor haar, evenals het koor, de eerste CD waarop zij zingt. De stemmen passen goed bij elkaar dus er stond niets meer in de weg om het geheel op CD te laten vastleggen. Vanaf het moment dat het bekend werd zijn er vele bedrijven geweest die een aanvraag hebben gedaan voor de CD. De tekst is een perfect stukje p.r voor Drenthe en exact zoals vele (oud) inwoners van Drenthe hun provincie zien.
In minder dan drie weken is het van een idee tot een CD geworden en vanaf nu ligt de schijf in de winkel en is het verkrijgbaar via de site van Janneke de Roo en Akkelien Janssen.

www.jannekederoo.nl

www.akkelien.com