15 YEARS OF ROTTERDAM RECORDS: 30 juni Outland Rotterdam

14-05-2007 @ 22:15

De Outland in Rotterdam wordt na 30 juni nooit meer hetzelfde, want op deze datum viert Rotterdam namelijk massaal een feest om de spreekwoordelijke vingers bij af te likken…. Het is namelijk op deze datum en op deze locatie waar gevierd wordt dat het oer-label Rotterdam Records dit jaar 15 jaar oud geworden is en haar 100ste release op vinyl en 50ste release op CD presenteert!
In de roemruchte historie van de moeder der alle hardcore labels zijn er een heel leger aan artiesten voorbij gekomen die dankzij hun muzikale bijdrage aan Rotterdam Records de hardcore geschiedenis mede hebben geschreven. Noem ze maar op, al die klappers: DJ Paul - oprichter van Rotterdam Records -, de ongeëvenaarde Neophyte - die hun debuut maakten op het label -, De Euromasters, DJ Rob, Holy Noise, Rotterdam Termination Source, General Noise, Lenny Dee, Bald Terror, Evil Maniax….. veel teveel om op te noemen eigenlijk. Saillant detail is dat er een aantal gevestigde artiesten, die we tegenwoordig onder hele andere namen kennen, hun allereerste plaatjes op dit label uitbrachten. Zo is bijvoorbeeld hardcore grootmeester Ruffneck ooit begonnen op Rotterdam Records als Morlock en produceerden in een ver en grijs verleden de huidige technohelden Michel de Hey en Jeroen Verheij voor het label respectievelijk onder de aliassen
Pelgrim en Stomach Basher.
Anno 2007 is Rotterdam Records meer dan alleen een platenlabel, het is een merk geworden. Met recht één van de succesvolste hardcore labels ooit, met een solide reputatie bekend over de hele wereld. Een label wat gedurende vijftien jaar constant is blijven releasen, ook in de moeilijke tijden toen hardcore in een absolute dip zat en niemand meer brood in deze stijl zag. Om het merk Rotterdam Records extra te verstevigen zal dit 15-jarig jubileum dan ook niet ongemerkt voorbij worden laten gegaan, maar zullen er kosten nog moeite bespaard worden om dit feest als onvergetelijk de boeken in te laten gaan. De speciaal voor dit jubileum vervaardigde decoratie wordt helemaal Rotterdam Records waardig; diegenen die bekend zijn met het legendarische artwork van dit label - zie ook de onlangs uitgebrachte Parkzicht CD - weet exact wat te verwachten!
Na lang zeuren, bellen, mailen en veel overtuigingskracht zijn er vroegere - reeds "gepensioneerde" - Rotterdam Records artiesten bereid gevonden om nog exclusief éénmalig een DJ set weg te geven dan wel een live optreden te geven. Er is al veel op diverse fora gespeculeerd wat de line up voor deze nacht zal worden. Bij deze maakt de organisatie dan ook de namen bekend van de artiesten
die op 30 juni in Outland de bezoeker op een geschiedenisles hardcore-kunde zullen trakteren:
Neophyte
Panic
Rotterdam Termination Source
Armageddon
The Stunned Guys
DJ Rob & MC Joe
The Viper
Evil Activities
The Headbanger
Stanton
DJ Niel
Scott Brown
Tha Playah
Lord Hostile
Kristof
Elite Forces
Outrage
DJ Lars
DJ Gijs
Darkvizion
General Noise - live -
De Euromasters - live -
Short Circuit - live -
MC Alee

Tickets kosten in de voorverkoop € 17,50 (ex fee) en aan de deur € 22,50 en zijn verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Ticketbox, de Free Record Shops, de Mid-Town shops en via www.midtownshop.nl en www.ticketbox.nl.

Algemene informatie:
Datum: zaterdag 30 juni 2007
Naam: 15 Years of Rotterdam Records – 100th release party
Locatie: Outland, Rotterdam
Tijd: 22:00 – 06:00
Prijs: vvk: € 17,50 (ex fee) deur: € 22,50
Internet: www.rotterdamrecords.nl // www.midtown.nl // www.outland.nl