The Eagles nemen na 28 jaar nieuw album op

03-02-2007 @ 09:02

Na Crowded House, The Police zullen ook The Eagles binnenkort hun muzikale wederopstanding beleven. De band, vooral bekend van het album 'Hotel California', heeft aangegeven bezig te zijn met de opnames van een nieuwe CD.

Het laatste studio-album van de groep verscheen in 1979. De single 'Heartache tonight' van dat album was toen goed voor een Grammy Award, de plaat zelf kreeg internationaal hoge noteringen in de hitlijsten. De muzikale successen wogen toen echter niet op tegen de persoonlijke meningsverschillen, en dus ging de band in 1982 uit elkaar. In 1994 voegden bandleden Don Henley, Glenn Frey, Joe Walsh, Timothy Schmit en Don Felder zich toch weer samen, maar alleen om live-optredens te doen. Hun album "Their Greatest HIts 1971-1975" behoort tot de bestverkochte albums ooit met een verkoop van meer dan 28 miljoen ex. (bron: riaa), gevolgd door "Thriller" van Michael Jackson (27 miljoen ex.) en "The Wall" van Pink Floyd (meer dan 23 miljoen ex.).

In 2003 verscheen de DVD van "Hell Freezes Over" van The Eagles.

Aan een nieuw studio-album met nieuwe nummers zijn ze nog niet eerder toegekomen.Volgens Don Henley ligt het nieuwe album met 2 a 3 maanden in de winkel. Een exacte release-datum is nog niet gepland.