CONCERT OPBRENGST NAAR RECORD VOOR ROLLING STONES !!

30-11-2006 @ 17:00

The Rolling Stones hebben met hun huidige "A Bigger Bang" wereldtournee een opbrengsttopper in de muziek/rockgeschiedenis.
"A Bigger Bang" tour is inmiddels, terwijl de tournee nog loopt, uitgeroepen tot de meest lucratieve ooit. Hiermee gaat de groep de "Vertigo"-wereldtournee van U2 voorbij.
De huidige wereldtour van U2 loopt momenteel nog in Australie, met een aantal uitverkochte stadion optredens en staat deze tournee met 121 optredens tot nu toe op een opbrengst van maar liefst
$377 miljoen dollar.

The Rolling Stones zijn dit bedrag dus inmiddels gepasseerd met een totaal bedrag van $437 miljoen dollar sinds het najaar van 2005 waarmee meer dan 3,5 miljoen mensen de 'Bigger Bang' concerten hebben gezien, dit is inclusief de twee miljoen !!!! mensen tijdens een show op het strand van Copacabana bij Rio de Janeiro in februari 2006.
De verwachting is dat The Rolling Stones de komende maanden nog verschillende live shows gaan doen, waarmee men het record nog verder wil verbeteren tot 500 miljoen dollar.
Of er sprake is van een uitdaging tussen Rolling Stones en U2 is niet bekend, ook niet of de wereldtournee van U2 een verder vervolg krijgt. In Tokyo, heeft de groep 3 optredens staan in de Saitana Super Arena: 29 en 30 november en 4 december. Het voorlopig laatste optredens op is 9 december op Hawaii/Honolulu in het Aloha Stadium, met Support Act: Pearl Jam / Rocko and the Devils