LIVE DVD MARKEERT ARTIESTENJUBILEUM DANIEL SAHULEKA

19-05-2006 @ 16:50

Precies dertig jaar na het succes van z'n debuutsingle "You Make My World So Colourful" brengt Daniel Sahuleka zijn eerste officile DVD uit. De op 16 juni te verschijnen DVD If I Didn't bevat de registratie van het akoestische concert dat de Nederlands-Indische zanger begin dit jaar gaf in Den Haag. De release van de DVD markeert de feestelijke opening van het jubileumjaar waarin Daniel Sahuleka zijn 30-jarige artiestenbestaan viert. Dat gebeurt op uitgebreide wijze. Want naast de DVD verschijnen dit jaar ook twee songboeken, een autobiografie, een hitcompilatie n een nieuw Kerstalbum van hem. Daarnaast start Sahuleka een nieuwe theatertour door Nederland. Bovendien is hij door de gouverneur Sutyoso van Jakarta gevraagd om op 22 juni aanstaande het Jakarta Anniversary Festival op te luisteren met een akoestisch optreden en zal de Indonesische tournee erop volgen. Eerder dit jaar werd Sahuleka benoemd tot Ereburger van Jakarta. In zijn geboorteland Indonesi geniet Daniel Sahuleka al sinds 1980 de status van absolute superster.
De op 31 januari van dit jaar in het Haagse theater De Regentes opgenomen DVD If I Didn't bevat zestien nummers. Daaronder bevinden zich publieksfavorieten als Jakarta, Don't Sleep Away The Night, Judy en I Adore You, en natuurlijk ontbreekt het ondertussen tot Nederpopklassieker uitgegroeide You Make My World So Colourful niet. "Speciaal voor dit concert heb ik een selectie gemaakt van mijn meest kleurrijke liedjes. Tezamen vormen ze een reflectie van mijn diepste persoonlijkheid," aldus Daniel Sahuleka. De DVD verschijnt via Sahuleka's eigen productiemaatschappij Sunflight Music Productions. Behalve in de Benelux wordt de DVD ook uitgebracht in Indonesi en verschillende andere Aziatische landen, waaronder Japan.
Daniel Sahuleka wordt op 6 december 1950 geboren in Semarang, Indonesi en is van Molukse-Sundanese/Chinese afkomst. Halverwege de jaren '70 wordt hij ontdekt door Rudy Bennett (The Motions, Galaxy Lin). In mei 1976 maakt Sahuleka zijn debuut met de single You Make My World So Colourful, waarna hits volgen als We'll Go Out Tonight, Wake Up, Ev'rybody Feel The Groove, Viva La Libertad en I adore you. Op zijn vele albums presenteert Daniel Sahuleka zich als een begenadigde singer/songwriter met een zeer herkenbaar eigen repertoire. Naarmate de jaren vorderen lijken Sahuleka's intieme songs steeds meer te worden benvloed door zijn multiculturele afkomst.

Voor meer informatie
www.sunflight.nl
www.vanstar.nl
www.roughtrade.nl