BLØF maakt extra UMOJA reis met fans naar Marokko

11-05-2006 @ 10:31

De Zeeuwse band BLF maakt dit najaar een extra UMOJA-reis naar Marokko. Na een wereldreis door 13 landen voor de opnamen van het onlangs verschenen album UMOJA, reist de band in september naar Marrakech om daar te werken aan een nieuw nummer. De reis is bijzonder omdat BLF tijdens deze reis voor het eerst publiek de mogelijkheid biedt om een kijkje in de keuken van UMOJA te nemen.
Mensen kunnen meereizen met de band door de speciale reisarrangementen te boeken of te winnen. Het selecte gezelschap van ongeveer 75 personen zal tijdens deze '14e reis van BLF' getuige zijn van de totstandkoming van het nieuwe nummer met lokale muzikanten. Daarnaast zijn zij aanwezig bij een akoestisch optreden van de band in Marokko.
In een reactie laat de band weten verheugd te zijn naar Marokko te reizen:
'We hebben het altijd jammer gevonden dat UMOJA ons niet naar Marokko voerde. De Marokkaanse muziek is veelzijdig en boeiend, maar vanwege praktische zaken kwam het er niet van om naar Noord-Afrika af te reizen'.
De opnamen betekenen niet dat er gewerkt wordt aan een tweede UMOJA-album. Daarover vertelt de band: 'We willen UMOJA voorlopig op een soort projectbasis laten voortbestaan. De trip naar Marokko is feitelijk de eerste stap in die richting. Wat we dus eigenlijk willen bereiken is een langer leven voor UMOJA en alles wat daarbij hoort. Hopelijk bestaat UMOJA over een aantal jaren uit veel meer dan de 13 oorspronkelijke liedjes. We zullen altijd reguliere albums blijven opnemen, maar deze benadering geeft ons de mogelijkheid om ook op de UMOJA-manier muziek te blijven maken. Bovendien spelen we door ook losse nummers op te gaan nemen in op de veranderingen in de muziekindustrie'.
Op de website www.blofnaarmarokko.nl is meer informatie te vinden over de 14e reis. Er zijn daar ook reizen te boeken en te winnen. De komende maand zal een aantal mediapartijen tevens reizen verloten.