PROGRAMMA MUZIKANTENDAG COMPLEET

13-04-2006 @ 18:19

Alles wat je als muzikant moet weten op Muzikantendag 2006'

Het programma van Muzikantendag 2006 is compleet en wederom werken tientallen bekende Nederlandse artiesten mee, waaronder de ritmesectie van Krezip, C-Mon & Kypski, Roosbeef, Solo, Zuco 103, Bas Bron en Henk Koorn. Muzikantendag is bedoeld om beginnende en semi-professionele muzikanten te informeren over het maken van muziek en een carrire in de muziek. Muzikantendag vindt zaterdag 27 mei plaats in Melkweg, Cinecenter en Sugar Factory.

Hoe schrijven Jelle Paulusma, Nuff Said, JW Roy, Zuco 103 hun nummers? Hoe komen de beats van Ali B., Brace en The Opposites tot stand? Benieuwd naar het verhaal achter drummer Dennis Leeflang, de sound van surfgitarist Phantom Frank of hoe San Andreas aan al die internationale optredens komt? Of wil je gewoon je demo aan die A&R man of boeker laten horen?

Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur in samenwerking met Buma en Sena Performers. Op Muzikantendag komen onderwerpen als songschrijven, drumtechniek, spelen over de grens, muzikaal ondernemerschap, zangtechnieken, stress op het podium en nog veel meer aan bod. Ook kunnen muzikanten hun demo laten hoor aan een groep A&R managers, boekers, programmeurs, managers en andere experts uit de muziekindustrie.

Een greep uit het programma
- Masterclass Marco Hovius (16 Down), Marike Jager, Henk Koorn, Roosbeef en JW Roy
- Clinics Solo, ritmesectie Krezip en Phantom Frank
- Interview The Gathering over hun laatste album
- Masterclasses drums door Mark Eeftens, Dennis Boxem en Kim Weemhoff
- Interview De Jeugd van Tegenwoordig
- Gratis persfotos laten maken door een aantal fotografen van Fret
- Workshop gitaar met Anton Goudsmit
- Drumclinic Dennis Leeflang
- The Engine Room: C-Mon & Kypski en San Andreas - het hoe en waarom van hun samenspel
- Zangclinic Lilian Vieira (Zuco 103) en een presentatie van de rest van de band
- Mastering basics, de puntjes op de i bij je CD
- Het binnenste buiten, met Bas Bron (Bastian / De Jeugd van Tegenwoordig)
- Beats produceren met De Beatkidz en Kubus
- Laat je Engelse songtekst checken door een native speaker

En verder: Spelen over de grens, Snelcursus Entertainment Branche, De muzikant als ondernemer, Brein en Piraterij en de Dos en Donts van Eigen Beheer. En tenslotte: de sterke verhalen uit de muziekbusiness, met Willem Venema, Denvis, Tjerk Lammers en Koos van Dijk

The Case
Net als vorig jaar zal ook dit jaar The Case weer plaatsvinden. Aan de hand van n band en n soloartiest worden in een dag tijd alle aspecten van een carrire in de muziekindustrie behandeld. Op de voet gevolgd door pers, publiek en andere specialisten krijgen ze aanwijzingen over spel- en zangtechnieken, zakelijk advies en wordt een eigen song opgenomen.
s Avonds: Sena Performers Muzikantennacht
Aansluitend op de Muzikantendag vindt in Melkweg Sena Performers Muzikantennacht plaats. Deelnemers aan Muzikantendag hebben gratis toegang tot optredens van o.a. Voicst, Johan, Solo, R.O.O.O.M., Jawat! , Ziggi en andere bekende Nederlandse acts.
Meer informatie en nieuws: www.muzikantendag.nl

Programma onder voorbehoud - vol = vol - zaal open 10.30 uur - aanvang 11.00 uur
Tickets ( 16,- excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap) zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo (0900-0191 - 0,40pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - 0,45pm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. De voorverkoop is al gestart.

Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur in samenwerking met Buma en Sena Performers. Met medewerking van BuZz, BV Pop, Fret, FunX, Gitarist, Interface, MMF, Nationaal Pop Instituut, Ongekend Talent, Slagwerkkrant, Radio2/Volgspot en The Box.

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel dit artikel op: