Brian Wilson speelt in juni twee shows in Nederland met Good Vibrations Greatest Hits Tour

06-03-2020 @ 20:13

In juni komt Brian Wilson voor twee shows naar Nederland. Op 22 juni speelt hij een show in Carré in Amsterdam en op 26 juni in De Oosterpoort in Groningen. De shows zijn onderdeel van de Good Vibrations Greatest Hits Tour. Ook Wilsons oud-bandgenoten Al Jardine en Blondie Chaplin spelen mee tijdens de shows. 
Brian Wilson is één van de meest gerespecteerde artiesten uit de popmuziek en wordt beschouwd als een legendarisch schrijver, producer, arrangeur en performer. Hij heeft een aantal van de meest gekoesterde albums en nummers uit de popmuziek op zijn naam staan. Met Pet Sounds als één van de meest iconische albums. De Pet Sounds Anniversary World Tour werd uitgeroepen tot één van Rolling Stone's Greatest Tours Of 2017 en was te zien in 24 landen en telde in totaal 180 shows.

Wilson begon zijn carrière als medeoprichter van The Beach Boys. Dat in 1962 tekende bij Capitol Records en datzelfde jaar het eerste album genaamd Surfin ’Safari uitbracht. De aanvankelijke surf-rockfocus van de band werd al snel verbreed met andere thema's. Zijn innovatieve vocale en instrumentale arrangementen voor grote hits als I Get Around, California Girls, Wouldn't It Be Nice, God Only Knows en Good Vibrations zorgden ervoor dat The Beach Boys de meest populaire Amerikaanse band van de jaren zestig was. The Beach Boys vierde in 2012 hun 50-jarig jubileum met een grote internationale tournee en het veelgeprezen studioalbum That's Why God Made The Radio.

Ook solo bereikte Brian Wilson grote successen. Hij bracht elf soloalbums uit waaronder het zeer succesvolle SMiLE. Voor dit album ontving Wilson zijn eerste Grammy Award. Zijn tweede won hij voor het produceren van de veelgeprezen release van The SMiLE Sessions uit 2011. Met zijn eigen band heeft Wilson de afgelopen jaren meerdere grote, uitverkochte tournees gedaan over de hele wereld.

In 2015 bracht Brian Wilson zijn soloalbum No Pier Pressure uit voor de bekroonde film Love & Mercy. Love & Mercy schetst een onconventioneel portret van de muzieklegende. De film is geregisseerd door Bill Pohlad en de hoofdrollen zijn voor John Cusack, Paul Dano, Elizabeth Banks en Paul Giamatti. Voor het nummer One Kind Of Love van het album No Pier Pressure ontving Wilson zijn eerste Golden Globe-nominatie voor Best Original Song (Motion Picture).
Brian Wilson ontving tevens de Kennedy Center Honors, is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en in de U.K. Music Hall of Fame. Als lid van The Beach Boys is hij in 1988 ook opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame. In 2001 ontving hij de Recording Academy’s Lifetime Achievement Award.

BRIAN WILSON - GOOD VIBRATIONS GREATEST HITS TOUR
Maandag 22 juni | Carré, Amsterdam
Vrijdag 26 juni | De Oosterpoort, Groningen

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €77,28 (incl. servicekosten)