Santana in Ziggo Dome op 31 maart 2020

Santana in Ziggo Dome op 31 maart 2020

28-10-2019 @ 10:03

Legendarische gitarist viert de twintigste verjaardag van zijn album ‘Supernatural’ en vijftigste verjaardag van ‘Abraxas
Carlos Santana geeft met zijn band op dinsdag 31 maart een concert in Ziggo Dome.

Het concert van Santana, tienvoudig Grammy Award winnaar, drievoudig Latin Grammy Award winnaar, rockicoon en Rock and Roll Hall of Fame-gitarist, maakt deel uit van het Europese deel van zijn Miraculous 2020 World Tour. Tijdens deze tournee, die verder onder meer Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië aandoet, brengen Santana en zijn band nummers uit zijn vijftigjarige carrière: publieksfavorieten van Woodstock tot ‘Supernatural’ en meer. De tour viert twee belangrijke mijlpalen uit de carrière van de legendarische gitarist: de twintigste verjaardag van zijn grensverleggende album ‘Supernatural’, waarmee hij meerdere Grammy Awards won, en de vijftigste verjaardag van zijn meesterwerk ‘Abraxas’.

Naast ruime aandacht voor de nummers uit het ‘Supernatural’- en Woodstocktijdperk, brengt Santana tijdens de Miraculous 2020 World Tour ook recent materiaal. De band, met Santana’s vrouw Cindy Blackman Santana op drums, zal ook nummers spelen van het veelgeprezen, door Rick Rubin geproduceerde album ‘Africa Speaks’ uit 2019.

“Als je naar een Santana concert komt, gebeurt er iets wonderbaarlijks: duisternis verandert in plezier. Ik voel me weer twintig als ik met deze band op het podium sta, zij spelen elk nummer met zoveel energie. Zodra we het podium opstappen, weten we dat we je in je hart gaan raken en je gaan laten dansen, zingen, huilen, lachen en je zorgen laten vergeten”, aldus de gitarist.
Met zijn gitaarspel vol passie en soul is het muzikale geluid van Carlos Santana een van de meest herkenbare ter wereld. Al meer dan vijf decennia, vanaf het allereerste begin als baanbrekende Afro-Latin blues-rock fusion band in San Francisco, is Santana een artistieke kracht die muzikale genres, generaties en grenzen overschrijdt, de laatste zowel cultureel als geografisch.

Santana’s Miraculous 2020 World Tour Europese Data
14 maart Bologna, Italië Unipol Arena
15 maart Zürich, Zwitserland Hallenstadion Zürich
17 maart Krakau, Polen TAURON Arena Kraków
19 maart Boedapest, Hongarije Arena van Boedapest
20 maart Wenen, Oostenrijk Wiener Stadthalle
22 maart München, Duitsland Olympiahalle
23 maart Keulen, Duitsland Lanxess Arena
24 maart Antwerpen, België Sportpaleis
26 maart Glasgow, UK The SSE Hydro
27 maart Londen, UK The O2
29 maart Dublin, Ierland 3Arena
31 maart Amsterdam, Nederland Ziggo Dome
02 april Oslo, Noorwegen Oslo Spektrum
03 april Stockholm, Zweden Ericsson Globe
05 april Helsinki, Finland Hartwall Arena

Santana - Miraculous 2020 World Tour
Dinsdag 31 maart, Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf € 66,08 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop hiervoor start op maandag 4 november om 10.00 uur.