Jim van der Zee brengt nieuw album uit

09-09-2019 @ 18:49

A.s. vrijdag 13 september verschijnt 'Starting The Engine', het nieuwe album van Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018. Zijn single 'I Will Be The One' is nu uit. Op 2 oktober start een 55 shows tellende theatertour die tot april 2020 doorloopt.

'Starting The Engine'
Voordat Jim van der Zee in 2018 The Voice won, speelde hij vooral in barretjes, op surfkampen en op straat. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opname studio om in alle rust te kunnen schrijven aan nieuw materiaal. Het resultaat daarvan is het album ‘Starting The Engine’, waarop voor het eerst zijn eigen werk te horen is.
Op het door JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Daryll-Ann) mede-geproduceerde album staan ook de singles ‘I Do Believe It’s Time’ en ‘My Soul’. Jim schreef dit laatste nummer samen met Ed Struijlaart.
Jim: ‘Na anderhalf jaar jaar The Voice begint het nu echt. Het voorwerk is gedaan, de vrijheden gewonnen, de schrijver-Jim gevonden. Let’s Go!’. Over de single vertelt Jim: "'I Will Be The One' gaat over een toekomstige dochter en het feit dat je er als ouder altijd zal zijn voor je kind. Wat ze ook doen of zeggen, het blijven je kinderen."

Theatertour 'Starting The Engine'
De release van het album valt valt samen met een uitgebreide theatertournee waarmee hij samen met pianist Reinout Douma (Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land trekt. Zowel op het album als op het podium deelt Jim zijn liefde voor Soul, Jazz, Blues en Folk met het publiek.

https://jimvanderzee.com/#Tour