DAUWPOP 2019: Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex en meer..

06-12-2018 @ 11:52

Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex en Maxi Jazz van Faithless naar 25e editie van Dauwpop.

In 2019 vindt Dauwpop weer traditiegetrouw op Hemelvaartsdag plaats. Het festival in de mooie bossen van Hellendoorn had met Nothing But Thieves direct een klinkende naam te pakken voor de jubileumeditie op 30 mei. Er volgt nu een rij met meer mooie namen uit binnen-en buitenland in uiteenlopende genres.

Het festivalterrein in de bossen van Hellendoorn omvat dit jaar weer verschillende area’s en podia, elk met hun eigen karakter. Naast nieuwe namen komen er ook een aantal oude bekenden op de 25e editie terug. The Kaiser Chiefs keren terug om hun hits als “Ruby” ten gehore te brengen voor een ongetwijfeld kolkende massa. De Staat brengt begin 2019 een nieuw album uit. Op Dauwpop speelt de band een exclusieve show voor Oost Nederland. Met Frank Carter & The Rattlesnakes strikt het festival een andere act die zeker in de smaak gaat vallen bij liefhebbers van alternatieve rock.

Wat nu al vast staat is dat de Party Pit terugkeert. De danskuil waar de focus op dance en nieuwe hiphop ligt is immens populair en zal ook dit jaar weer vol staan als onder andere Donnie, Joost, Sjaak, Leafs, en Ares aantreden. Met Maxi Jazz van Faithless komt ook de dance liefhebber vol aan zijn trekken. De man met het karakteristieke rapgeluid verzorgt een DJ set waarin de klassiekers van zijn voormalige band niet zullen ontbreken. Meer hiphop is er dit jaar in de vorm van Ronnie Flex en zijn Deuxperience band die de afgelopen jaren alle records hebben gebroken.

Nothing But Thieves heeft inmiddels een abonnement op alle hitlijsten en kan rustig omschreven worden als één van de meest succesvolle acts van de afgelopen jaren. Sinds 2015 rijgen ze de ene hit aan de andere en brengen ze twee albums uit die de deuren van alle grote podia en festivals voor ze heeft geopend. Met gepaste trots worden ze aan het affiche van Dauwpop 2019 toegevoegd als één van de headliners van deze editie.

Andere aangekondigde namen zijn: Rondé, Daniel Romano en Black Foxxes. De organisatie verwacht in januari meer nieuwe namen bekend te kunnen maken.

Line-up tot nu toe: Nothing But Thieves, Kaiser Chiefs, De Staat, Ronnie Flex & Deuxperience, Maxi Jazz (Faithless), Rondé, Joost, Donnie, Frank Carter & The Rattlesnakes, Daniel Romano, Sjaak, Ares, Leafs en Black Foxxes.

De kaartverkoop voor het eendaagse festival is inmiddels van start gegaan. Kaarten zijn online te verkrijgen via dauwpop.nl. Hardcopy kaarten gaan binnenkort in de verkoop via lokale voorverkooppunten. De kindertickets zijn inmiddels uitverkocht.

Festivalticket - €55
CJP-Ticket - €47.50
Kinderticket - UITVERKOCHT
Campingticket - €15
Parkeerticket - €7