De legendarische Britse producer, componist, muzikant en technicus Alan Parsons komt in de lente van 2019 voor twee shows naar Nederland. Parsons staat samen met zijn band op 30 april in Paradiso, Amsterdam en op 1 mei in De Vereeniging, Nijmegen.

Alan Parsons begon zijn carrière als muziektechnicus bij Abbey Road Studios en werkte mee aan diverse grote hits van onder andere The Beatles en Pink Floyd.

In 1975 richtte hij samen met Eric Woolfson The Alan Parsons Project op en samen scoorden ze monsterhits met nummers als 'Eye In The Sky’, 'Sirius’, 'Don't answer me' en de klassieker 'Old and wise' (met zang van Colin Blunstone).

In de jaren die volgden kreeg hij grote bekendheid dankzij de combinatie van progressieve rock met in die tijd superieure studiokunstjes. Hij bracht de belangrijkste albums van zijn carrière uit met als eerste 'Tales of Mystery and Imagination'. Ieder album van the Alan Parsons Project dat hierna volgde is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis. Parsons heeft 11 Grammy-nominaties op zak en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als de 'sonic master of progressive rock’.

Alan Parsons Live Project
30.04.2019 Paradiso, Amsterdam
Verkoop vanaf 07.12.2018 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl
01.05.2019 De Vereeniging, Nijmegen
Verkoop vanaf 07.12.2018 om 10:00 uur via www.doornroosje.nl

http://alanparsons.com/

Alan Parsons met Alan Parsons Live Project voor twee shows naar Nederland