The Black Eyed Peas op 13 november voor optreden naar Amsterdam

11-07-2018 @ 08:45

The Black Eyed Peas maken hun eerste tour door Europa sinds acht jaar. Als onderdeel van de MASTERS OF THE SUN TOUR geeft de Amerikaanse band op 13 november een concert in AFAS Live Amsterdam. De tour begint op 27 oktober in Londen en eindigt op 18 november in Düsseldorf. 

Naast de aankondiging van de tour brengt de hiphopgroep ook hun nieuwe single en uitdagende video Get It uit. Met het nieuwe materiaal vragen ze aandacht voor sociale misstanden. De video roept op tot bewustzijn en actie tegen politiegeweld en het hervormde immigratiebeleid. Get It volgt op twee andere politiek geladen singles, die onlangs uitkwamen: Street Livin’ en Ring the alarm pt.1, pt.2, pt.3.

The Black Eyed Peas zijn begin jaren ’90 ontdekt. Vanaf 2003 is de band niet meer te stoppen en scoren ze hit na hit met hun positieve funky sound. De nummers Where Is The Love?, Shut Up en Hey Mama zetten het hiphopgezelschap internationaal op de kaart. In 2005 brengen ze hun vierde album Monkey Business uit en worden ze hetzelfde jaar uitgeroepen tot Beste Pop Act tijdens de MTV Europe Music Awards. Daarna volgen twee albums en diverse singles, waaronder de nummer 1-hits Mas Que Nada en I Gotta Feeling, met als hoogtepunt drie Grammy’s in 2010.

De hiphopgroep, die sinds 2017 bestaat uit rappers will.i.am, apl.de.ap en Taboo, keren met de nieuwe singles terug naar hun hiphop-roots. Binnenkort zullen de rappers met meer muziek naar buiten komen.

THE BLACK EYED PEAS
Dinsdag 13 november 2018 | AFAS Live – Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: € 49,00 (excl. servicekosten)