Ruim veertig jaar na haar dood worden van Maria Callas op maandag 26 november haar grootste klassiekers ten gehore in Koninklijk Theater Carré, onder begeleiding van een groot orkest.  De legendarische operadiva wordt door middel van de ultramoderne digitale technologie en laserprojectie, voor een live concertervaring met geremasterde originele opnames teruggebracht in Carré. De Grieks-Amerikaanse sopraan trad bij leven tweemaal op in Amsterdam (in 1959 en 1973). De beroemdste operazangeres ooit, keert nu in digitale vorm terug met Callas in Concert – The Hologram Tour.

Dit is iets speciaals wat helemaal past in de huidige cultuur, waarin mensen op zoek zijn naar unieke ervaringen”, aldus Marty Tudor, uitvoerend producent van BASE Hologram Productions. “Deze productie doet dat op een innovatieve, creatieve en meeslepende manier dat het landschap van live shows zal doen veranderen.”

Bekijk hier een fragment uit Callas in Concert - The Hologram Tour.

Maria Callas liet een blijvende indruk achter op zowel de wereld van de opera als op de definitie van diva, en geldt nog steeds als één van de best verkopende klassieke vocalisten ter wereld. Door deze tour, geregisseerd door Stephen Wadsworth (The Juillard School), kan het publiek de legendarische emotionele kracht ervaren van Maria Callas.

“Dit evenement spreekt verschillende generaties aan, die nooit de mogelijkheid hebben gehad om Callas live mee te maken”, zegt Stephen Wadsworth. “We kregen de kans om een van de grootste artiesten van de twintigste eeuw tot leven te brengen. De invloed van Maria Callas is nog steeds tastbaar, want haar werk inspireerde veel artiesten in muziek, film, design en mode.”

Fans zullen het ene moment haar ongetemde passie voelen en het volgende moment haar beklemmende kwetsbaarheid, dit alles met een ongekende zelfverzekerdheid en adembenemende sierlijkheid.

Callas in Concert - The Hologram Tour

26 november 2018 | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: vanaf €55 (excl. servicekosten)

De kaarverkoop start op vrijdag 20 april om 11:00 uur via Ticketmaster.

Maria Callas keert na 45 jaar terug in Carré met uniek hologram concert