Russell Peters, Canada’s beste comedy exportproduct, komt op 30 april 2018 naar Ziggo Dome in het kader van zijn 'Deported World Tour’. Het is de derde keer dat Peters Nederland aandoet tijdens een wereldtour. Eerder stond hij in een uitverkochte AFAS Live en Rotterdam Ahoy. Met zijn vorige tour, Almost Famous, trok hij tijdens 200 shows maar liefst 300.000 fans richting zalen in 26 verschillende landen. 

Russell Peters brak in 2004 door met een optreden in de Canadese comedyshow 'Comedy Now!’ die binnen no-time viral ging door de grappen die hij maakte over culturele stereotypes. In 2007 verkocht hij als eerste comedian Toronto’s Air Canada Centre uit (16.000 tickets) en al snel volgden o.a. de O2 Arena (Londen), het Sydney Opera House en Madison Square Garden (New York). Met zijn 'Notorious Tour’ (2012) verbrak hij het bezoekersrecord voor een solo-comedyshow in het Singapore Indoor Stadium met meer dan 18.000 bezoekers per avond. In 2013 was hij de eerste comedian die een exclusieve deal maakte met Netflix voor het streamen van zijn 'Notorious Tour’ comedyspecial en afgelopen jaar produceerde hij voor Netflix zijn eigen comedyshow 'The Indian Detective’ met zichzelf in de hoofdrol. Peters is, naast zijn comedyspecials, momenteel ook te zien in de films The Clapper (met Ed Helms, Amanda Seyfried en Tracy Morgan) en Public Schooled (met Judy Greer).

De Canadese komiek weet steevast de lachers op zijn hand te krijgen dankzij een afwisseling tussen interactie met het publiek en grappen over cultuur, taal en etniciteit. Hij refereert regelmatig op hilarische wijze naar zijn Indiase afkomst waarbij hij gebruik van dik aangezette accenten niet schuwt. Tijdens de shows van Russell Peters is niemand veilig en hij weet als geen ander hoe hij etnische verschillen kan omzetten in humor.

De 'Deported World Tour’ bestaat volledig uit nieuw materiaal en brengt Peters ditmaal langs 34 landen, waaronder China, Maleisië, Zuid-Afrika, Australië en IJsland.


Russell Peters
30.04.2018 Ziggo Dome, Amsterdam

http://www.russellpeters.com/

Comedian Russell Peters op 30 april in Ziggo Dome