Op je tachtigste een comeback maken? De tegenwoordig in Oosterhout woonachtige zanger Cor Koning, geboren in Volendam (1937), vormde samen met zijn broer Jack in de periode 1965 - 1982 het Duo de Koning en genoot in Nederland en België grote populariteit met hits als "Bloemen voor de vrouw waar ik van jou' (1968),  “Zij draagt een ring (1968), 'Eenmaal kom je toch weer bij mij' (1971), gaat voor een speciale gelegenheid nog één keer de bühne op.  

De Oosterhouter was met Duo de Koning naar eigen zeggen de eerste 'Volendammer' (lees: Volendamse roots) op TV. Ook waren de heren te vinden in de Nederlandse Top 40, te gast in het TV programma "Voor de vuist weg" van Willem Duijs en “Op Losse Groeven” van Chiel Montagne. In de Experience van FC Volendam heeft Duo de Koning zelfs een vermelding als de Nick en Simon van de jaren '60.

Zondag 1 oktober in Café ’t Zonneke zal Cor Koning, dit keer niet met zijn broer als Duo de Koning maar met zijn zoon Jan Koning en kleinzoon Matthijs Koning nog voor één keer de bühne op gaan. Na dit optreden zal Cor tevens het stokje officieel overdragen aan zijn kleinzoon Matthijs Koning die zijn nieuwe single 'Hou van je leven" presenteert.

Duo De Koning:

“Bloemen voor de vrouw waar ik van jou” (1968)

“Zij draagt een ring” (1968)

“Eenmaal kom je toch weer bij mij” (1971)

Matthijs Koning debuteert in 2010 met de single 'Dans met mij', gevolgd door o.a. 'Deze avond' (2011), en recent met 'Honderdduizend woorden' (2017).

http://www.matthijskoning.nl/

Zanger Cor Koning maakt comeback op z'n tachtigste