Singer-songwriter Cat Power naar Paradiso

10-04-2017 @ 11:34

Op donderdag 1 juni geeft de Amerikaanse singer-songwriter Cat Power een bijzonder, seated solo-concert in Paradiso Amsterdam. 

OOR zag Cat Power in 2016 in TivoliVredenburg met haar driekoppige band: "Ze houden het simpel. Aan toeters en bellen doet deze band niet: het maakt dat de aandacht helemaal uitgaat naar de stem van Cat Power. Ze klinkt heser dan ooit, maar ook mooier dan ooit. Mooier ook dan op cd. De concertganger is de winnaar." In Paradiso betreedt Cat Power solo het podium.

Cat Power, de podiumnaam van de in 1972 in Atlanta geboren Chan Marshall, is een dame met veel kwaliteiten. Ze is singer-songwriter, multi-instrumentalist, actrice en af en toe model. Ze werd ontdekt door Steve Shelley van Sonic Youth en Tim Foljahn van Two Dollar Guitar met wie Cat Power in 1996 ook haar eerste album opnam. Haar grote doorbraak vierde ze in 1998 met het album 'Moon Pix', dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond. Na een aantal tours was de artieste het zat om eigen werk te spelen en begon ze steeds meer covers te spelen, die resulteerden in The Covers Record. In 2003 nam ze 'You Are Free' op, een album met eigen werk waarop onder andere Eddie Vedder en Dave Grohl meespeelden. Uitverkochte optredens over de hele wereld volgden, maar ook alcohol- en drugsproblemen, die Power, na het album 'The Greatest' in 2006 achter zich wist te laten. In de loop der jaren ontwikkelde Power zich muzikaal enorm. Haar repertoire veranderde van ruwe, introverte folk- en indierock met vinnige gitaren via de lome r&b van 'The Greatest' naar soulvolle, elektronische, melancholische groovepop ('Sun', 2012) . De rode draad is door de decennia wel altijd hetzelfde gebleven. De liedjes van Power zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw, avontuurlijk en zeker niet gelikt. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt.

Op 1 juni kunt u zelf getuige zijn van het unieke talent van deze Amerikaanse alleskunner tijdens een exclusief seated concert in Paradiso in Amsterdam.

Cat Power
01.06.2017 Paradiso, Amsterdam